Formule 1

Franco Colapinto roept Argentijnse Formule 1-fans op geen merchandise te kopen: "Dan eet je twee maanden rijst"

Uitgegeven door Frank Korsel • 17 oktober 2024 09:00

De ene coureur is populairder dan de ander. Daarom zien we in Nederland duizenden mensen in Red Bull-shirtjes, terwijl in Italië het Ferrari rood overal te zien is. De merchandise wordt steeds duurder. Nu Franco Colapinto de laatste negen races bij Williams mag rijden, kopen de Argentijnen ook shirts van de rookie. Colapinto roept zijn racefans op geen peperdure merchandise te kopen.

Franco Colapinto Williams

Een simpel shirtje van een Formule 1-team kost heden ten dage al snel tussen de 50 en de 80 euro. Voor veel mensen is dit toch een aardige investering. Ook Williams-coureur Franco Colapinto ziet dat zo. In Argentinië gaat het niet geweldig met de economie, dus moeten veel Argentijnse fans diep in de buidel tasten om een shirt te kopen. Terwijl het gemiddelde Argentijnse salaris blijft steken op 200 Amerikaanse dollar, kost een T-shirt van Williams 75 Amerikaanse dollar.

In gesprek met Corazón F1 zegt Colapinto het volgende over het kopen van merchandise: “Je kunt wel een shirt van Williams kopen, maar als je dat doet, eet je de twee maanden daarna rijst.”



 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS