Formule 1

Dr Helmut Marko voorspelt 'sterkere' Red Bull in Austin

Uitgegeven door Bas Kaligis • 17 oktober 2024 10:39

Helmut Marko verwacht dat Red Bull sterker zal zijn tijdens de Grand Prix van de Verenigde Staten in Austin. Het team introduceert daar hun laatste grote updatepakket voor het F1-seizoen 2024.

Helmut Marko met Max Verstappen

Red Bull heeft recent moeite om te winnen, terwijl McLaren juist sterk presteert. In Singapore finishte Max Verstappen 20 seconden achter Lando Norris. Marko blijft echter optimistisch over de kansen in Austin.

Red Bull heeft problemen gehad met updates sinds de Grand Prix van Hongarije. Het team heeft sindsdien geen race meer gewonnen. "We moeten significant verbeteren om het tij te keren en ik ben optimistisch dat we in Austin weer sterker zullen zijn", zei Marko.

Red Bull introduceert in Austin een verbeterd pakket, inclusief een nieuwe vloer. Teambaas Christian Horner legt uit: "Austin is voor alle teams een natuurlijk moment om nieuwe updates te brengen. Wij hebben iets belangrijks, maar ik denk dat Ferrari, Mercedes en McLaren ook updates zullen hebben."

"Zodra Max weer races begint te winnen, gaat Sergio Pérez meestal ook beter en dan ziet de hele situatie er heel anders uit", voegde Marko toe. "Maar daarvoor hebben we een breder werkgebied voor de auto nodig, die niet alleen in een zeer smal gebied kan functioneren."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS