Formule 1 • MOTO GP

Collin Veijer weer op en top gemotiveerd: "Ik heb er vertrouwen in, want het gevoel is goed"

Uitgegeven door HJ van Keulen • 22 september 2024 02:35

Het tweede raceweekend van de Moto Grand Prix van Emilio Romagna op het Misano World Circuit Marco Simoncelli heeft tot nu toe uitdagende sessies opgeleverd vanwege de wisselvallige omstandigheden, die LIQUI MOLY Husqvarna Intact GP coureur Collin Veijer op solide wijze het hoofd heeft geboden. De Husqvarna-coureur stelde zaterdag tijdens de kwalificatie met een zesde rondetijd een start vanaf de tweede rij veilig.

Collin Veijer start de Misano II puntenstrijd vanaf rij 2

Op vrijdag was het 4,23 km lange Misano World Circuit nog deels nat, dit na een aantal dagen regen aan de Adriatische kust in Italië. Daardoor waren de baanomstandigheden niet optimaal, vooral in de vrije training.

Om geen onnodige risico’s te nemen, deed Collin Veijer het in het begin rustig aan. De Nederlander eindigde echter later op de dag in training 1als vierde, wat hem vertrouwen gaf voor de rest van het weekend. Zaterdagochtend in Training 2 verbeterde de 19-jarige Nederlander zijn 1’41.253 met 0,126 seconde, wat hem de elfde plaats opleverde. Daarmee ging hij rechtstreeks door naar Q2, waarin de huidige rijder nummer vier in de tussenstand van het kampioenschap op de zesde plaats eindigde, 0,220 sec. achter polesetter Taiyo Furusato.

Vanaf de tweede startrij mikt de ambitieuze Veijer zondag in de 20 ronden tellende race, die om 10.00 uur (CEST) van start gaat, op minstens zijn volgende podiumplek.

Collin Veijer, P6 – 1’40.614 (+0.220): “Wat zaterdag betreft, het was opnieuw geen slechte dag. Ik heb mijn best gedaan, maar we konden geen goed gevoel vinden. Desondanks kunnen we tevreden zijn over het eindresultaat. In de kwalificatie was ik de hele tijd in mijn eentje aan het pushen, dus ik denk dat we tevreden kunnen zijn met de snelheid die we hebben en ook met de rondetijd die ik in mijn eentje reed. Laten we kijken hoe het er zondag uitziet, want de race is altijd een ander verhaal. Ik heb er vertrouwen in, want het gevoel is goed – ik ben er klaar voor.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS