Formule 1 • MOTO GP

Zonta van den Goorbergh snel op de Red Bull Ring "Blij om weer eens een keer bovenaan de tijdlijst te staan"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 17 augustus 2024 20:05

Zonta van den Goorbergh van het RW-Idrofoglia Racing GP Team heeft zich zaterdagmiddag op de Red Bull Ring als vijftiende gekwalificeerd voor de Grand Prix van Oostenrijk. Nadat hij de snelste tijd wist te rijden in Q1 kwam de Nederlander naar de vijftiende tijd in Q2. Teamgenoot Barry Baltus kwalificeerde zich als 23e op de Red Bull Ring vanwege een crash.

Zonta van den Goorbergh

Dit weekend wordt de elfde Grand Prix van het seizoen verreden op de Red Bull Ring in Oostenrijk. De vrijdag verliep enigszins moeizaam voor RW-Idrofoglia Racing GP met een 23e tijd voor Van den Goorbergh en een 26e tijd voor Baltus, echter was het wel duidelijk dat er nog meer in zat.

Dat lieten beide coureurs op zaterdag zien doordat ze rechtstreekse plaatsing voor Q2 op een haar na misten. Dit betekende dat ze allebei deel moesten nemen aan Q1. Hierin wist Van den Goorbergh de snelste rondetijd te rijden waardoor hij zich verzekerde van een plaats in Q2, Baltus kwam helaas ten val waardoor hij als 23e eindigde.

De tweede kwalificatie werd onderbroken door een rode vlagsituatie wat slecht uitkwam voor Van den Goorbergh, toch reed hij nog de vijftiende rondetijd en kwam de achttienjarige coureur slechts 0,516 seconde tekort op pole position.

De Moto2 race over 23 ronden op de Red Bull Ring staat gepland op zondagmiddag om 12:15 uur. De weersverwachtingen zijn zeer wisselvallig nadat er op zaterdagmiddag ook al noodweer is geweest op het Oostenrijkse circuit.

Zonta van den Goorbergh – P15: “Ik ben blij om weer eens een keer bovenaan de tijdlijst te kunnen staan tijdens een sessie. Ik voelde me goed in Q1, reed mijn ronden alleen en was uiteindelijk de snelste. Q2 was ook zeker niet slecht maar de rode vlag gooide roet in het eten, zowel voor mij als voor de andere coureurs uit Q1 die maar één nieuwe band hadden. Dat is jammer want er zat zeker meer in, maar uiteindelijk staan we slechts een halve seconde van pole position af. Wat dat betreft staan we er best goed bij maar het kan natuurlijk nog wel beter. Ik voel me goed met het rijden alleen moeten we de motor nog iets verder naar mijn wensen aanpassen. In elke sessie komen we dichterbij dus hopelijk kunnen we morgen in de wedstrijd nog een stapje maken. Het wordt een lange en zware wedstrijd en ook de weersomstandigheden zullen een rol spelen dus we zullen zien wat het gaat worden.”

Barry Baltus – P23: “Ik ben zeker een beetje teleurgesteld over de kwalificatie, maar niet over de dag in het algemeen. Vanochtend heb ik een grote stap voorwaarts gemaakt en ik heb me ook weten te verbeteren in de kwalificatie, maar helaas is het resultaat er niet naar. In de kwalificatie reed ik mijn eerste ronden alleen, en toen ik naar buiten ging met de tweede band crashte ik. Toch is onze snelheid er en ik denk dat we vandaag een grote stap hebben gemaakt. Ik ben hier blij mee en ik wil op deze manier blijven werken. Morgen zal zeker niet makkelijk worden omdat we vrij ver naar achteren op de grid staan, maar ik wil vechten en deze race goed afmaken.”

Jarno Janssen – RW-Idrofoglia Racing GP teammanager: “Gisteren hadden we het behoorlijk lastig maar vandaag hebben zowel Zonta als Barry een grote stap gemaakt. Helaas kwamen we net een paar honderdsten tekort op rechtstreekse plaatsing voor Q2. In het geval van Zonta kregen we daar later in Q2 weer mee te maken omdat we nog maar één nieuwe band voor hem hadden, door de rode vlag kon hij daar niet het maximale uit halen. Toch is de vijftiende plaats op de grid niet slecht en zal het, ook met de wisselvallige weersverwachtingen, een uitdagende race worden. Hij heeft laten zien wat hij kan dus ik hoop ook morgen weer ruim in de punten te eindigen met hem."

"Voor Barry zal het een nog iets lastigere uitdaging worden vanaf de 23e plaats op de grid", gaat Janssen verder. "Het was zonde dat het misging in Q1 maar de verbetering die hij vandaag gemaakt heeft is veelbelovend. Ook aan zijn kant hopen we op een finish in de punten, dat zou een flinke boost geven.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS