Formule 1 • MOTO GP

Nauwelijks tijd om op adem te komen: Collin Veijer vecht zich naar voren: "Gat van twee seconden heb kunnen dichten"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 9 september 2024 12:03

Talent Collin Veijer bezorgde het LIQUI MOLY Husqvarna Intact GP Moto3-team zondagmiddag in Misano een sterke race die niet spannender had kunnen zijn. Terwijl Veijer laat zijn tempo vond, passeerde de Nederlander met een sterk slot als vijfde de finish.

Collin Veijer

De Grand Prix van San Marino was ongetwijfeld één van de gekste races van het jaar, want er was nauwelijks tijd om op adem te komen. Vanaf het begin ging het er soms erg strak aan toe en een driedubbele crash liet iedereen meteen buiten adem. Ondertussen verloor Collin Veijer een aantal posities in de eerdergenoemde wirwar aan het begin van de eerste ronde en moest hij zich vanaf de tiende plaats terugvechten. Ondertussen was er al een gat van 2,3 seconde ontstaan naar de top 5, dat de Nederlander samen met Angel Piqueras in de laatste zes ronden wist te dichten. De 19-jarige coureur wist zich in de laatste ronde zelfs op te werken naar de vijfde plaats en passeerde daarmee zijn titelrivaal David Alonso. Hoewel Veijer zijn tweede plaats in de tussenstand van het wereldkampioenschap voorlopig moest afstaan, staat hij nu aan de vooravond van de 14e race van het seizoen in punten gelijk met Ivan Ortola op de vierde plaats.

Collin Veijer, P5 – (+0,491) 2024 Moto3 wereldkampioenschap – P4 – 173 punten: “Het was een moeilijke race, maar om als vijfde te finishen is oké. We vechten elke race voor een goede positie en punten, dus ik denk dat het resultaat nog steeds goed is. Vooral omdat ik een gat van twee seconden heb kunnen dichten op de jongens in de kopgroep – een prestatie die ik respectabel vind. Maar natuurlijk moeten we ons verder verbeteren voor de volgende race over twee weken, een race die opnieuw hier in Misano wordt verreden.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS