Formule 1 • MOTO GP

Ten Kate Racing met Manzi voor zesde keer in 2024 op de eerste startrij, Van Straalen 11e op zonnig Portimão

Uitgegeven door HJ van Keulen • 9 augustus 2024 21:30

Stefano Manzi, uitkomend voor het Pata Yamaha Ten Kate Racing heeft zich vrijdagmiddag als derde gekwalificeerd voor de eerste World Supersport race op het Autódromo Internacional do Algarve. De Italiaan wist voor de zesde keer dit seizoen een plaats op de eerste startrij te bemachtigen, teamgenoot Glenn van Straalen eindigde de kwalificatie met de elfde rondetijd.

Stefano Manzi Pata Yamaha Ten Kate Racing

Dit weekend wordt de zevende ronde van het FIM Supersport World Championship verreden op het Autódromo Internacional do Algarve in Portugal. Vanwege een aangepast tijdschema werd de vrije training op vrijdag pas na de middag verreden waarin Stefano Manzi en Glenn van Straalen respectievelijk de derde en dertiende tijd wisten te rijden.
Aan het einde van de middag, onder zonnige en warme omstandigheden met een buitentemperatuur van 34°C, was het tijd voor de Superpole sessie.

Beide Pata Yamaha Ten Kate Racing coureurs hadden een moeizaam begin maar uiteindelijk wist Manzi er met een 1’44.091 de derde tijd uit te slepen. Hiermee heeft hij zich voor de zesde keer dit seizoen op de eerste startrij gekwalificeerd. Van Straalen reed de elfde rondetijd waarmee hij op de vierde startrij staat.

Stefano Manzi – P3: “Op de eerste startrij staan is altijd goed. Het was een lastige kwalificatie voor ons want in de ochtend was ik vrij sterk, maar ‘s middags had ik wat meer moeite. Er was een rijder die me steeds probeerde te volgen dus ik kon niet alleen rijden. Het lukte me echter wel om een goede rondetijd neer te zetten maar helaas waren de eerste twee rijders nog een stuk sneller. In het algemeen voel ik me goed maar ik maak me een beetje zorgen over het gat naar de leider. Hoe dan ook, ik zal mijn best doen en we zullen morgen in de warm up sessie iets proberen. Het wordt een zware race maar laten we kijken waar we kunnen eindigen.”

Glenn van Straalen Pata Yamaha Ten Kate Racing

Glenn van Straalen – P11: “In de Superpole sessie heb ik niet de ultieme ronde kunnen rijden. De wind was gedraaid ten opzichte van de vrije training in de ochtend. We hebben wel een stap in de juiste richting gemaakt maar ik had graag gezien dat die nog wat groter was. Morgen hebben we al de eerste race en daar ga ik met vertrouwen naartoe.”

Kervin Bos – Pata Yamaha Ten Kate Racing teammanager: “We hebben een sterke eerste dag gehad in Portimão, ik ben blij dat we met beide rijders goed uit de startblokken zijn gekomen. Stefano heeft een goede race pace laten zien maar helaas wist hij niet de perfecte ronde eruit te persen. Hoe dan ook hebben we met een plaats op de eerste startrij het doel behaald en ik verwacht voor morgen een intense race. Ik heb er alle vertrouwen in dat hij morgen iets moois kan laten zien dus we gaan vol in de aanval. Glenn had de snelheid voor een plaats op de eerste drie rijen maar helaas kon hij het net niet afmaken. Hoe dan ook laat hij progressie zijn en zetten we de stijgende lijn van Most voort. Hij zal nu weer vanuit het middenveld moeten starten dus het is noodzaak om goed weg te komen en een snelle rondetijd te rijden zodat hij zondag verder naar voren kan staan. Ik ben blij met hoe de eerste dag verlopen is ondanks wat schoonheidsfoutjes, ik denk dat beide rijders morgen kunnen scoren.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS