Formule 1 • MOTO GP

Pata Yamaha Ten Kate Racing in Magny-Cours voor Franse World Superbike ronde

Uitgegeven door HJ van Keulen • 5 september 2024 08:00

Aankomend weekend wordt de achtste ronde van het FIM Supersport World Championship verreden op het Circuit de Nevers Magny-Cours in Frankrijk. Het is het begin van een drukke periode voor Pata Yamaha Ten Kate Racing met drie raceweekenden in september waarmee een cruciale fase van het seizoen betreden wordt.

Pata Yamaha Ten Kate Racing - Stefano Manzi

Na een onderbreking van drie weken komt Pata Yamaha Ten Kate Racing dit weekend weer in actie op het Circuit de Nevers Magny-Cours. Het 4,4 kilometer lange Franse circuit, met negen linkerbochten en acht rechterbochten, is een vaste waarde op de World Superbike kalender waar vaak spannende races verreden worden. Met langzame en snelle bochten, lange rechte stukken en harde rempunten is het een flinke uitdaging voor zowel de rijder als het materiaal.

Pata Yamaha Ten Kate Racing komt in goede vorm naar Magny-Cours met Stefano Manzi die in de laatste vier races op het podium is geëindigd en Glenn van Straalen die in de afgelopen vijf races telkens bij de eerste negen is geëindigd. Tijdens het voorgaande raceweekend is de achterstand naar de leider In het kampioenschap verkleind en dat zal ook dit weekend het doel zijn voor het team uit Nieuwleusen.

Stefano Manzi: “Eindelijk kunnen we weer racen, ik hou er niet van om zo lang thuis te blijven. Tussen het raceweekend in Portimão en nu hebben we hard gewerkt aan onze voorbereiding op de volgende rondes om zo sterk mogelijk te zijn. Dit wordt een heel belangrijke maand want we hebben drie raceweekenden. Ik hoop op een goede start in Magny-Cours. Als we het goed doen op vrijdag, hebben we ook betere kansen op zaterdag en zondag. Hopelijk is het goed weer en laten we proberen het maximale resultaat te behalen.”

Pata Yamaha Ten Kate Racing - Glenn van Straalen

Glenn van Straalen: “Ik kijk er ontzettend naar uit om dit weekend te racen in Magny-Cours en te beginnen aan deze laatste fase van het seizoen. We hadden weer een paar weken rust dus nu is het fijn om veel races achter elkaar te hebben. Ik hoop dat we onze vorm kunnen vasthouden die we in de voorgaande raceweekenden ook hadden. Magny-Cours is een goed circuit voor mij dus ik denk dat we ons daar van een goede kant kunnen laten zien.”

Kervin Bos – Pata Yamaha Ten Kate Racing teammanager: “We zijn aanbeland bij de slotfase van het seizoen en gaan nu in rap tempo raceweekenden achter elkaar krijgen. Onze beide rijders waren in Portugal erg sterk en het lijkt erop dat het momentum nu toch een beetje onze kant op begint te vallen. Magny-Cours is een circuit dat beide rijders goed ligt en ook goed bij de Yamaha YZF-R6 past. Het is nog even afwachten wat voor een weersomstandigheden we gaan krijgen want het ziet er momenteel een beetje wisselvallig uit. Het zou zomaar weer een typisch Magny-Cours weekend kunnen worden met regen, zonneschijn en alle soorten omstandigheden. Hoe dan ook kijk ik er heel erg naar uit om dit weekend in de aanval te gaan.”

Het raceweekend op het Circuit de Nevers Magny-Cours begint met een vrije training op vrijdagochtend waarna ’s middags om 16:00 uur de Superpole sessie verreden wordt. Na een warm-up sessie op zaterdagochtend gaat Race 1 ’s middags om 15:15 uur van start. Op zondag is er een aangepast tijdschema en wordt Race 2 na een warm-up sessie in de ochtend al om 14:00 uur verreden.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS