Formule 1 • MOTO GP

Ten Kate Racing in de startblokken voor race op de achtbaan van Autódromo Internacional do Algarve in Portugal

Uitgegeven door Raoul Pasveer • 9 augustus 2024 08:00

Dit weekend wordt de zevende ronde van het FIM Supersport World Championship verreden op het Autódromo Internacional do Algarve in Portugal. Vanwege een aanpast tijdschema begint de actie op het Portugese circuit pas na de middag en worden de races later verreden dan gebruikelijk.

Fim Supersport

Met zes raceweekenden achter de rug en nog zes raceweekenden te gaan is het 2024 seizoen nu precies op de helft aanbeland. Aankomend weekend wordt de zevende ronde van het World Supersport seizoen verreden in Portimão, een circuit dat door de meeste coureurs zeer geliefd wordt. Dankzij de vele hoogteverschillen en blinde bochten staat het Autódromo Internacional do Algarve ook wel bekend als ‘de achtbaan’.

Stefano Manzi komt na twee podiumfinishes op het Autodrom Most in goede vorm naar Portimão, het circuit waar hij vorig jaar tweede werd in Race 1 en een indrukwekkende overwinning wist te behalen in Race 2. Het Portugese circuit zal daardoor opnieuw kansen bieden om zijn achterstand op de concurrentie te verkleinen.

Glenn van Straalen had een goed weekend op het Autodrom Most met een negende en een zevende plaats in beide races. Voor de Nederlander zal het in Portimão een kwestie zijn van voortbouwen op deze resultaten en nóg dichter bij de top in de World Supersport klasse zien te komen.

Stefano Manzi

Stefano Manzi: “Dit weekend racen we in Portimão, een circuit dat ik helemaal geweldig vind. Ik kijk ernaar uit om vrijdag van start te gaan want ik wil op mijn motor rijden en weer met het team samenwerken. Vorig jaar had ik daar goede resultaten met een tweede plaats en een overwinning, dus laten we kijken of we weer net zo sterk kunnen zijn.”

Glenn van Straalen: “Ik kijk er naar uit om dit weekend weer in Portimão te rijden, het is een circuit waar ik altijd graag rijd. We hebben een iets ander tijdschema dan normaal omdat we er nu midden in de zomer rijden. Ik heb er veel zin in en ik denk dat we er goed bij kunnen staan als we onze vorm van Most doortrekken.”

Kervin Bos (Pata Yamaha Ten Kate Racing teammanager): “Het is altijd mooi om te racen in Portimão. Het is een geweldig circuit en heel uitdagend voor mens en machine. We hebben een aantal goede raceweekenden achter de rug en gaan daarom met veel vertrouwen naar Portugal toe waar we in de voorgaande jaren ook goed hebben gepresteerd. Met het aangepaste tijdschema begint de dag voor ons wat later maar het zal met de zomerse temperaturen ongetwijfeld een flinke uitdaging worden dit weekend.”

Dit weekend is er een aangepast tijdschema op het Autóromo Internacional do Algarve zodat de World Superbike klasse in de avondschemering kan rijden. Het raceweekend begint met een vrije training in het begin van de middag op vrijdag waarna later op de dag om 16:55 uur lokale tijd, 17:55 uur Nederlandse tijd de Superpole sessie verreden wordt. Na een warm-up sessie op zaterdagochtend gaat Race 1 ’s middags om 16:30 uur lokale tijd, 17:30 uur van start. Datzelfde geldt voor zondag met een warm-up sessie in de ochtend en Race 2 om 16:30 uur lokale tijd, 17:30 uur Nederlandse tijd.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS