Formule 1 • MOTO GP

Manzi komt minder dan twee tienden tekort op pole position in Magny-Cours, Van Straalen kwalificeert zich als elfde

Uitgegeven door HJ van Keulen • 7 september 2024 11:30

Stefano Manzi heeft zich vrijdagmiddag als vijfde gekwalificeerd voor de eerste World Supersport race op het Circuit de Nevers Magny-Cours. De Italiaan kwam slechts 0,185 seconde tekort op pole position maar zal alsnog vanaf de tweede rij moeten starten. Glenn van Straalen begint de eerste WorldSSP op zaterdagmiddag vanaf de elfde plaats op de grid.

Stefano Manzi – Pata Yamaha Ten Kate Racing


Onder bewolkte omstandigheden begon vrijdag de Franse World Superbike ronde op het Circuit de Nevers Magny-Cours. Ondanks dat het vier weken geleden is dat Stefano Manzi en Glenn van Straalen voor het laatst op hun Yamaha YZF-R6 Supersportmachines hebben gereden kwamen ze meteen goed voor de dag. Manzi reed de snelste tijd in de vrije training en Van Straalen eindigde als tiende.

’s Middags was het tijd voor de veertig minuten durende Superpole sessie die, net als de vrije training in de ochtend, werd onderbroken door een rode vlagsituatie. Het leek er lange tijd op dat Manzi een plaats op de eerste startrij kon bemachtigen maar in de slotfase werd hij nog naar de vijfde plaats verwezen. De Italiaan kwam slechts 0,185 seconde tekort op pole position en slechts 0,036 seconde tekort op de tweede plaats, wat laat zien dat de verschillen in de World Supersport klasse minimaal zijn.

Van Straalen begon ook sterk aan de Superpole sessie en liet zich constant in de top tien zien. De Nederlander eindigde met de elfde tijd waarmee hij zaterdagmiddag vanaf de middelste positie op de vierde mag vertrekken.

Stefano Manzi – P5: “Het was geen slechte dag, maar ook niet geweldig. We begonnen vanochtend goed in de vrije training en ook onze rondetijd in Superpole was niet slecht. Helaas was het niet genoeg voor poleposition of een plaats op de eerste rij, ook al missen we maar een tiende van een seconde. We zullen zien wat we kunnen doen vanaf P5 op de grid, we moeten in ieder geval een betere startpositie hebben voor de tweede race. Laten we kijken wat er mogelijk is.”

Glenn van Straalen – Pata Yamaha Ten Kate Racing

Glenn van Straalen – P11: “We hebben vandaag de Superpole sessie iets anders aangepakt dan voorheen. Qua gevoel was dat erg positief en hebben we een goede sessie gereden, qua positie hebben we ons helaas nog niet zoveel verbeterd ten opzichte van de voorgaande sessies. Hoe dan ook denk ik dat we een hele goede basis hebben gelegd voor de eerste race van morgen en dat we sterk naar voren kunnen komen. Het is nog even afwachten of het droog blijft maar dat zullen we morgen zien.”

Kervin Bos – Pata Yamaha Ten Kate Racing teammanager: “Het was een goede eerste dag voor Pata Yamaha Ten Kate Racing in Magny-Cours. Stefano had zijn tempo meteen gevonden in de vrije training en was ’s middags in de Superpole sessie ook weer bloedsnel. De verschillen zijn zo ontzettend klein in de World Supersport klasse waardoor enkele honderdsten van een seconde ook meteen meerdere posities zijn. Hoe dan ook gaan we met vertrouwen de race tegemoet, hij heeft laten zien dat de snelheid er absoluut in zit.

Aan de andere kant van de pitbox is ook Glenn heel goed begonnen aan het raceweekend in Frankrijk. We hadden misschien nog op iets meer gehoopt dan de elfde rondetijd maar de snelheid die hij gedurende de dag heeft laten zien is heel bemoedigend. Ik verwacht dat hij morgen, net als in de afgelopen raceweekenden, weer een mooi resultaat kan behalen.”

De eerste World Supersport race op het Circuit de Nevers Magny-Cours gaat zaterdagmiddag om 15:15 uur van start.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS