Formule 1 • MOTO GP

Zonta van den Goorbergh toont mooie inhaalslag in Silverstone: "Er had nog iets meer ingezeten"

Uitgegeven door HJ van Keulen • 5 augustus 2024 21:00

Zonta van den Goorbergh is zondagmiddag als elfde geëindigd in de Moto2 race op Silverstone. De Nederlander scoort daarmee weer punten voor het RW-Idrofoglia Racing GP team na een aantal lastige races. Barry Baltus reed ook een sterke race maar kon net geen punten bijschrijven op de zestiende plaats.

RW-Idrofoglia Racing GP scoort weer punten in Silverstone met elfde plaats voor Van den Goorbergh Baltus eindigt als zestiende

Na een enigszins teleurstellende kwalificatie waren de verwachtingen alsnog hooggespannen voor de Moto2 race op Silverstone. De eerste ronde verliep echter voor beide coureurs niet goed waarbij Van den Goorbergh vanaf de vijftiende plaats op de grid terugviel naar P18 en Baltus van de negentiende plaats terugviel naar P24. Echter maakten beide coureurs vervolgens al gauw weer stappen naar voren doordat ze beschikten over een goed tempo.

Van den Goorbergh zat in een groep waarin er flink gevochten werd maar hij hield zich goed staande en wist zich naar voren te knokken. Uiteindelijk passeerde hij de finish als elfde waarmee hij vijf WK punten scoorde, daarmee staat hij nu negentiende in het kampioenschap. Baltus moest zich ook naar voren knokken maar op een bepaald moment was het gat naar de groep voor hem te groot. De Belg werd uiteindelijk zestiende, zijn beste resultaat sinds de Amerikaanse Grand Prix.

Zonta van den Goorbergh – P11: “Met de elfde plaats als resultaat ben ik op zich niet ontevreden maar ik ben niet helemaal tevreden met race. Van P19 terugkomen naar P11 is natuurlijk goed maar er had nog iets meer ingezeten. Ik had nog niet echt een heel goed gevoel met de motor waardoor ik niet nog verder naar voren kon komen. Als ik een vrije baan had kon ik behoorlijk hard rijden maar in een groepje had ik het lastiger. We zullen even kijken waarom dat is gebeurd. Uiteindelijk was dit gewoon een goede race en hebben we weer punten gescoord na een moeilijke race in Assen en een moeilijk raceweekend in Duitsland. We kunnen met een tevreden gevoel naar huis gaan.”

RW-Idrofoglia Racing GP - Barry Baltus

Barry Baltus – P16: “Het was niet mijn beste race ooit maar het was ook niet slecht. We moeten in deze richting blijven werken, want we waren niet al te ver deze race. In de eerste twee ronden verloren we wat tijd waardoor er al een behoorlijk gat was naar de rijders voor ons. Daarna was ons tempo best oké. Uiteindelijk eindigden we op P16 en daar ben ik een beetje teleurgesteld over, na deze moeilijke periode was het leuk geweest om een punt te scoren. Het team heeft het geweldig gedaan en ik denk dat we op de goede weg zijn.”

Jarno Janssen – RW-Idrofoglia Racing GP teammanager: “Het was een hele goede race van Zonta met uiteindelijk de elfde plaats. Het was jammer dat hij in de eerste bocht werd aangetikt en wat tijd verloor maar uiteindelijk wist hij zich daarvan heel goed te herstellen. Zonta reed sterke rondetijden en heeft gewoon een hele goede race gereden waarmee hij vijf punten meepakt. Het was een solide weekend en dat geeft ons een goed gevoel voor het volgende raceweekend.

Voor Barry was het een beetje hetzelfde verhaal doordat hij in de eerste twee ronden wat tijd verloor. Hij moest daarvan terugkomen en eindigde uiteindelijk als zestiende, helaas leverde dat net geen puntje op. Het geeft in ieder geval weer uitzicht op betere resultaten en dat is hetgeen waar we hard aan werken momenteel. We gaan met goede moed op naar de volgende.”

De volgende Grand Prix wordt in het weekend van 16 t/m 18 augustus verreden op de Red Bull Ring in Oostenrijk.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS