Formule 1 • MOTO GP

Van den Goorbergh en Baltus minder dan een tiende verwijderd van Q2 en bezetten zevende startrij in Misano

Uitgegeven door HJ van Keulen • 8 september 2024 07:45

Zonta van den Goorbergh en Barry Baltus hebben zaterdagmiddag respectievelijk de negentiende en twintigste startpositie opgeëist voor de Grand Prix van San Marino. In de eerste kwalificatiesessie op het Misano World Circuit Marco Simoncelli kwam de Nederlander slechts 0,036 seconde tekort op een plaats in Q2 terwijl het voor de Belg maar 0,080 seconde scheelde.

Zonta van den Goorbergh – RW-Idrofoglia Racing GP

Nadat de eerste dag op het Misano World Circuit Marco Simoncelli met name voor Barry Baltus moeizaam verliep waren beide RW-Idrofoglia Racing GP coureurs zaterdag dichtbij een plaats in Q2. In de tweede en laatste officiële training eindigde Baltus als zestiende op slechts 0,085 seconde van een rechtstreekse plaats in Q2 terwijl Van den Goorbergh in die sessie als zeventiende eindigde, slechts 0,091 seconde verwijderd van Q2 deelname.

Dit betekende dat beide coureurs ’s middags deel moesten nemen aan Q1. Ook in deze sessie waren ze beiden zeer aan elkaar gewaagd waarbij Van den Goorbergh de vijfde tijd reed en slechts 0,036 seconde tekortkwam op een plaats in Q2. Hiermee zal de Nederlander zondagmiddag vanaf de negentiende plaats op de grid starten. Baltus eindigde vlak achter zijn teamgenoot als zesde in Q1 op 0,090 van een positie in Q2 waardoor hij als twintigste op de startgrid staat.

Zonta van den Goorbergh – P19: “We hebben qua setup eindelijk weer de juiste richting gevonden. Het was jammer om vandaag niet naar Q2 te gaan maar daar hadden we zeker de snelheid voor. Ik zit al het hele weekend al over de limiet te pushen maar de veranderingen die we hebben gedaan voor de kwalificatie zijn we de goede kant op gegaan. Dat stemt ons hoopvol voor morgen en biedt perspectief.”

Barry Baltus – Zonta van den Goorbergh – RW-Idrofoglia Racing GP

Barry Baltus – P20: “Vandaag was als de eerste dag van het weekend voor mij. We hebben de motor volledig veranderd en deze voelde meteen beter aan. Helaas hadden we niet veel tijd meer over met deze afstelling, maar ik ben blij met het werk dat we vandaag hebben gedaan. We gingen niet naar Q2 omdat ik een fout maakte door de track limits te overschrijden. We zaten er minder dan een tiende naast en het tempo is niet zo slecht, dus we moeten vertrouwen hebben voor morgen. We hebben een grote stap voorwaarts gemaakt ten opzichte van gisteren en het team heeft goed werk geleverd, dus ons doel is om morgen wat punten te scoren.”

Jarno Janssen – RW-Idrofoglia Racing GP teammanager: “Beide rijders hebben vandaag een sterke dag gehad. Barry heeft zich goed herpakt nadat hij gisteren toch wel een beetje een off-day had. We zaten heel dicht bij een plaats in Q2, het scheelde slechts enkele honderdsten. Het is heel jammer dat je dan net buiten de boot valt maar desalniettemin staan we in een positie waarmee we kans hebben om morgen te vechten voor de punten. Dat zal ook ons doel zijn dus het is te hopen dat we morgen een goede start hebben en we na de eerste ronde direct de aansluiting hebben. Ik heb er vertrouwen in dat dat gaat lukken.”

De Moto2 race over 22 ronden op het Misano World Circuit Marco Simoncelli gaat zondagmiddag om 12:15 uur van start.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS