Formule 1 • MOTO GP

Manzi pakt weer een trofee met de derde plaats in Portimão, Van Straalen eindigt als negende

Uitgegeven door HJ van Keulen • 11 augustus 2024 06:16

Stefano Manzi is zaterdagmiddag als derde geëindigd in de eerste World Supersport race op het Autódromo Internacional do Algarve. De Italiaan wist in de beginfase nog te strijden voor de tweede plaats maar nadat hij deze moest prijsgeven reed hij een eenzame race. In de slotfase moest hij echter opnieuw in gevecht waarmee hij het podium veilig wist te stellen. Glenn van Straalen klom in de race op naar de negende positie waarmee hij voor de vierde race op rij in de top tien is geëindigd.

Stefano Manzi – P3

Onder zeer zonnige en warme omstandigheden werd zaterdagmiddag de eerste World Supersport race van het weekend verreden over zeventien ronden op het Autódromo Internacional do Algarve. Dankzij een goede start schoof Stefano Manzi meteen op naar de tweede plaats die hij tot in de vierde ronde wist vast te houden. Toen de twee Next Generation motoren voor hem eenmaal waren vertrokken was het een eenzame race voor de Italiaan totdat hij in de slotfase met een derde Next Generation motor te maken kreeg. Manzi wist in een mooie strijd de derde plaats vast te houden en daarmee zijn negende podiumfinish van het seizoen te behalen. In Race 2 start Manzi vanaf P5.

Glenn van Straalen had een minder goede start en moest hard werken om zich staande te houden in een groepje. In de tweede helft van de race wist hij verder naar voren te komen en uiteindelijk de finish als negende te passeren. Het is zijn vierde top-tien finish op rij en zijn achtste van het seizoen. Doordat de Nederlander de achtste snelste ronde reed in de race mag hij in Race 2 vanaf de derde rij starten.

Stefano Manzi – P3: “Zoals ik gisteren al zei was het gat naar de voorste twee te groot. Dit betekende dat ik bijna de hele race alleen reed. In het laatste deel van de race was Jorge sneller en reed hij het gat naar mij dicht. We hadden een hevig gevecht en gelukkig wist ik die te winnen. Ik heb vandaag alles gegeven en ik ben best tevreden over mijn race, maar er is nog ruimte voor verbetering en die gaan we proberen te vinden in de warm up van morgen.”

Glenn van Straalen – P9
Glenn van Straalen – P9: “Het was een prima race. Dankzij een goede rondetijd in de race hebben we onze startpositie voor de race van morgen verbeterd naar de achtste plaats. Gedurende de race heb ik een paar mooie gevechten gehad en eindigde ik als negende. Met een goede start denk ik dat we er morgen goed bij kunnen zitten.”

Kervin Bos – Pata Yamaha Ten Kate Racing teammanager: “Het was weer een goede dag voor ons vandaag, Stefano en Glenn hebben uitstekend gereden. Met een derde plaats heeft Stefano wederom het maximale uit de Yamaha YZF-R6 gehaald en we zijn er heel trots op dat hij zijn hoofd koel heeft weten te houden tussen de andere zwaardere machines. Er staan vier Next Generation motoren in de top vijf dus ik ben benieuwd of er wat betreft die reglementen nog wat gaat veranderen.

Glenn heeft vandaag in de race zijn snelheid kunnen laten zien en start daardoor morgen vanaf de achtste plaats. Dat zat er gisteren al in maar kwam er vandaag dus uit. Starten vanaf de derde rij gaat hem morgen veel schelen. Hij is weer in de top tien geëindigd en het is wel duidelijk dat we in de laatste drie raceweekenden absoluut de stijgende lijn te pakken hebben met Glenn. Langzaam maar zeker komt zijn ware potentieel tevoorschijn dus ik verwacht dat er morgen met een betere startpositie opnieuw een stap gemaakt kan worden.

Ik ben blij met de resultaten en trots op wat beide coureurs hebben laten zien vandaag. Het zal morgen opnieuw lastig worden maar ik kijk er naar uit om weer te racen. We zullen niet stilzitten en kijken of er voor morgen nog verbeteringen te vinden zijn.”

Na een warm up sessie van tien minuten om 11:40 uur lokale tijd, 12:40 uur Nederlandse tijd gaat Race 2 over zeventien ronden opnieuw om 16:30 uur lokale tijd (17:30 uur NL-tijd) van start op het Autódromo Internacional do Algarve.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS