Formule 1 • MOTO GP

Zonta van den Goorbergh met lege handen op de Red Bull Ring

Uitgegeven door Raoul Pasveer • 21 augustus 2024 06:30

RW-Idrofoglia Racing GP heeft zondagmiddag geen punten gescoord in de Moto2 race op de Red Bull Ring. Zonta van den Goorbergh kwam na een lastige openingsronde als achttiende over de streep terwijl de race van Barry al na vijf ronden ten einde kwam.

Zonta van den Goorbergh

Met een vijftiende startplaats voor Van den Goorbergh en een 23e startplaats voor Baltus was het RW-Idrofoglia Racing GP team hoopvol voor goede resultaten in de Moto2 race op de Red Bull Ring. Met name doordat beide coureurs op zaterdag hun snelheid meerdere keren hadden laten zien leken punten zeker tot de mogelijkheid te behoren.

Van den Goorbergh verloor in de openingsronde meerdere plaatsen en moest vervolgens van buiten de top twintig weer naar voren komen. Uiteindelijk kwam de achttienjarige Nederlander als achttiende over de finish maar kon hij daardoor geen punten mee naar huis nemen. Voor Baltus was de race al gauw voorbij vanwege twee kleine maar bepalende technische problemen waardoor ook de twintigjarige Belg met lege handen bleef staan.

Zonta van den Goorbergh – P18: “Ik heb er in de wedstrijd alles uitgehaald wat erin zat. We hebben het hele weekend hard gewerkt om er goed bij te staan maar uiteindelijk vechten we voor de posities waar we niet thuishoren. Ik heb in de laatste ronde nog wel een mooie inhaalactie kunnen maken dus we moeten het positieve eruit meenemen. We hebben nog een test op de Red Bull Ring dus hopelijk kunnen we iets vinden wat ons in de race ontbrak. Daarna gaan we naar Motorland Aragón, een circuit waar ik heel erg naar uitkijk. Hopelijk kunnen we daar wel voor betere posities vechten.”

Barry Baltus

Barry Baltus – DNF: “Dit was zeker niet het weekend dat ik wilde hebben. We hebben wel wat stappen gemaakt, maar het was helaas niet genoeg. Mijn race eindigde door een technisch probleem en dat is teleurstellend, maar het zou sowieso geen gemakkelijke race worden. Hopelijk krijg ik morgen tijdens de test wat meer gevoel terug. We zitten in een moeilijke periode, maar na veel regenachtige dagen zal de zon op een gegeven moment gaan schijnen.”

Jarno Janssen – RW-Idrofoglia Racing GP teammanager: “Dit waren niet de resultaten waarop we dit weekend gehoopt hadden. De race was een optocht waar wij gewoon niet bij zaten, we waren niet in een positie om voor de punten te vechten. Als je in de Moto2 klasse op een bepaalde plaats zit is het heel moeilijk om nog progressie naar voren te maken. Zonta reed met coureurs als Aldeguer en Arenas maar niemand komt een stap verder. Uiteindelijk vind ik wel dat Zonta een hele goede wedstrijd heeft gereden maar daar kopen we weinig voor, dus we moeten vooruitkijken naar de volgende.
Met Barry kregen we al heel vroeg in de race te maken met een technisch probleem omdat er een steentje tussen de remklauw en het remblok kwam, daarna gaf een gaspositiesensor de geest. Ondanks dat hadden we ook met hem dit weekend de snelheid niet dus we kunnen niet tevreden zijn. We gaan uitkijken naar de volgende race.”

RW-Idrofoglia Racing GP komt maandag weer in actie op de Red Bull Ring voor een eendaagse test. De volgende Grand Prix wordt in het weekend van 30 augustus t/m 1 september verreden op Motorland Aragón in Spanje.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS