Formule 1 • MOTO GP

RW-Idrofoglia Racing GP met Zonta van den Goorbergh en Barry Baltus in Motorland Aragón terug op Spaanse bodem

Uitgegeven door HJ van Keulen • 30 augustus 2024 06:01

Dit weekend wordt de twaalfde Grand Prix van 2024 verreden op Motorland Aragón in Spanje. Het circuit staat voor het eerst sinds 2022 weer op de kalender en biedt met harde rempunten, langzame en snelle bochten en twee rechte stukken een flinke uitdaging voor rijder en machine. Zonta van den Goorbergh en Barry Baltus zijn klaar voor de volgende krachtmeting.

RW-Idrofoglia Racing GP keert terug naar Motorland Aragón

Nadat er in 2023 geen Grand Prix verreden werd staat Motorland Aragón dit jaar weer op de MotoGP kalender. Het 5,08 kilometer lange circuit, gelegen in het noordoosten van Spanje, telt tien linkerbochten en zeven rechterbochten. Daarnaast heeft het circuit ook behoorlijk veel hoogteverschil en is het lange circuit bijna een kilometer lang. Voorafgaand aan deze Grand Prix is het circuit volledig opnieuw geasfalteerd.

Na een teleurstellende race op de Red Bull Ring bleef RW-Idrofoglia Racing GP in Oostenrijk om maandag deel te nemen aan de officiële test. Tijdens deze dag werden positieve bevindingen gedaan waarbij Zonta van den Goorbergh als vierde eindigde en Barry Baltus als zesde. Het doel is om die vorm dit weekend voort te zetten op Motorland Aragón waar het met temperaturen van boven de 30°C warm en uitdagend belooft te worden.

Barry Baltus: “Nadat we er een jaar niet hebben gereden keren we dit weekend terug naar Motorland Aragón, een circuit waar ik erg graag rijd. We hebben er twee weken geleden niet getest zoals sommige andere teams maar we zijn maandag in Oostenrijk gebleven om er te testen. Dat ging goed, dus ik kan niet wachten om vrijdag weer op de motor te stappen. Ik zal hard pushen voor een goed resultaat en ik hoop weer in de positie te komen waar ik hoor te zijn.”

RW-Idrofoglia Racing GP keert terug naar Motorland Aragón

Zonta van den Goorbergh: “Ik heb hele goede herinneringen aan Motorland Aragón. Met de Moto2 machine heb ik er pas één keer gereden maar in het verleden heb ik er gewonnen in de European Talent Cup. Het is een circuit waar ik graag rijd en daardoor kijk ik er ook zeker naar uit. Hierna gaan we meteen door naar Misano dus het zal belangrijk zijn om hier een goed ritme te vinden en dat vast te houden.”

Jarno Janssen – RW-Idrofoglia Racing GP teammanager: “Na een hele productieve test op maandag op de Red Bull Ring voor beide rijders gaan we met een goed gevoel naar Aragón. Met name Zonta heeft daar goede herinneringen aan maar ook voor Barry is het een goed circuit. De weersomstandigheden zullen stabiel maar ook erg warm zijn dus dat gaat zwaar zijn voor zowel de rijders als het team. Laten we hopen op een goede start van het weekend zodat we daar op zaterdag en zondag verder op kunnen bouwen.”

Het raceweekend op Motorland Aragón begint met een vrije training op vrijdagochtend waarna ’s middags de eerste officiële training verreden wordt. Vervolgens vindt op zaterdagochtend de tweede officiële training plaats waarna het duidelijk is welke coureurs er aan Q1 of aan Q2 moeten deelnemen. De kwalificatie begint zaterdagmiddag om 13:45 uur, de race over 23 ronden gaat zondagmiddag om 12:15 uur van start.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS