Formule 1 • MOTO GP

Zonta van den Goorbergh en Barry Baltus scoren beiden punten in Moto2 race op Motorland Aragón

Uitgegeven door HJ van Keulen • 2 september 2024 16:00

Barry Baltus en Zonta van den Goorbergh hebben zondagmiddag allebei punten gescoord voor RW-Idrofoglia Racing GP in de Moto2 race op Motorland Aragón. Onder lastige omstandigheden op het Spaanse circuit kwam Baltus als dertiende over de streep en passeerde Van den Goorbergh de finish als veertiende.

Barry Baltus en Zonta van den Goorbergh - RW-Idrofoglia Racing GP

Na een kwalificatie die niet helemaal aan de wensen voldeed ging RW-Idrofoglia Racing GP alsnog met vertrouwen de Moto2 race op Motorland Aragón tegemoet. Beide coureurs hadden gedurende het weekend al meerdere keren laten zien dat ze over een goed racetempo beschikten.

Vanaf de 22e plaats op de grid kwam Baltus goed weg en schoof hij in de eerste ronde al op naar de zeventiende positie. Vervolgens schoof de Belgische coureur op naar de zestiende plaats waarna hij vrijwel de hele race duelleerde voor een plaats in de top vijftien. Uiteindelijk wist Baltus in de slotfase nog drie posities goed te maken waardoor hij als dertiende over de streep kwam en drie WK punten scoorde. Het zijn z’n eerste punten sinds de Portugese Grand Prix en met een totaal van 26 staat Baltus nu 18e in het kampioenschap.

Van den Goorbergh had vanaf de achttiende plaats op de grid een moeizame openingsronde waarbij hij ver buiten top twintig kwam te rijden. De achttienjarige Nederlander gaf de strijd niet op en kwam gedurende de race steeds verder naar voren. Uiteindelijk wist hij twee WK punten aan zijn totaal toe te voegen door als veertiende de finish te passeren. Met twintig punten bezit Van den Goorbergh nu de 22e positie in het kampioenschap.

Barry Baltus – P13: “Het was best een goede race. Vanaf de 22e plaats op de grid was dit een goed resultaat en we hadden niet veel meer kunnen doen. Ik maakte wat kleine foutjes die ik in de toekomst moet verbeteren. Ik ben blij dat ik weer in de punten sta en nu moeten we vanaf hier verder bouwen.”

Zonta van den Goorbergh - RW-Idrofoglia Racing GP

Zonta van den Goorbergh – P14: “Het was geen slechte wedstrijd. In de eerste ronde was ik nog teruggevallen naar de 26e plaats dus terugkomen naar de veertiende positie is oké maar tevreden ben ik niet. Het racetempo was goed maar in de Moto2 klasse is het gewoon heel moeilijk om nog verder naar voren te komen wanneer je in het begin posities verliest. Dit was niet het resultaat waarop ik had gehoopt maar een aantal dingen die buiten onze macht lagen hebben dat voorkomen. Hoe dan ook gaan we met goede moed door naar Misano.”

Jarno Janssen – RW-Idrofoglia Racing GP teammanager: “Uiteindelijk zijn we op posities beland waar we met beide rijders graag wilden belanden, en dat is in de punten. Het is een redelijk resultaat na een moeilijk weekend waarmee we het maximale eruit hebben gehaald. Barry en Zonta hebben allebei goed op hun banden kunnen letten en wisten daar aan het einde van de race van te profiteren. Het tempo bleef constant en daar hebben we de race goed mee kunnen afsluiten. Met beide rijders in de punten kunnen we tevreden zijn en het geeft ook weer wat vertrouwen na een paar moeilijke weken. Nu gaan we op naar Misano.”

De volgende Grand Prix vindt komend weekend plaats op het Misano World Circuit Marco Simoncelli van 6 t/m 8 september.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS