Formule 1

‘Lewis Hamiltons motivatie daalt bij gebrek aan winstkansen'

Uitgegeven door Bas Kaligis • 23 augustus 2024 10:00

Zevenvoudig wereldkampioen in de Formule 1Lewis Hamilton zou minder gemotiveerd zijn als hij geen kans maakt op winst. Dit zegt Philipp Brändle, een voormalig Mercedes-technicus.

Lewis Hamilton Mercedes Grand Prix F1


Volgens Brändle geeft Hamilton alles als er een overwinning mogelijk is, maar laat hij het afweten als dat niet het geval is. "Als hij het gevoel heeft dat de auto niet goed rijdt, dat hij op de een of andere manier geen kans maakt om de race te winnen, dan laat hij zich helaas een beetje gaan en dat is jammer", aldus Brändle.

Brändle vergelijkt Hamilton met Michael Schumacher qua gevoel voor de auto. Hij stelt dat Hamilton misschien minder technisch onderlegd is dan teamgenoot George Russell, maar dit compenseert met zijn natuurlijke talent. "Hij voelt de auto als geen ander, als er ergens een schroefje loszit bij 320 kilometer per uur, voelt hij dat vanaf het begin", zegt Brändle.

Hamiltons bandenmanagement wordt ook geprezen door de ex-technicus. Hij herinnert aan de Grand Prix van Hongarije in 2019, waar Hamilton met een slimme bandenstrategie Max Verstappen versloeg. "Dat was precies waar hij zijn klasse weer liet zien. Hamilton kan dingen gewoon heel goed inschatten.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS