Formule 1

Christian Horner belde met Red Bull-top vanwege zorgen over prestaties

Uitgegeven door Bas Kaligis • 3 september 2024 07:01

Red Bull-teambaas Christian Horner heeft een Zoom-gesprek gehouden met de 'volledige top' van de technische en ontwerpafdeling van het team. Dit gesprek vond plaats vanwege de recente tegenvallende prestaties van Red Bull in de Formule 1.

Christian Horner Red Bull Racing F1


Red Bull heeft de laatste vijf races niet gewonnen, waardoor hun voorsprong in het constructeurskampioenschap is geslonken. Max Verstappen klaagde over onderstuur tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Italië, waar hij zevende werd. En in de race eindigde Verstappen als zesde.

Volgens Robert Doornbos, voormalig F1-coureur en nu analist, heeft Horner het Zoom-gesprek belegd om de ingenieurs te wijzen op het belang van het gevoel van de coureur. Doornbos zei tegen Ziggo Sport: "Max wil dat de auto bijt aan de voorkant. Als de achterkant beweegt, overleeft hij dat met zijn talent."

Red Bull is teruggegaan naar de originele vloer van de eerste race in Bahrein en analyseert nu waar ze verkeerde keuzes hebben gemaakt. Doornbos noemde de kwalificatie in Monza een 'zeer pijnlijke dag' voor het team. "Als je geen goede kwalificatie-auto hebt, heb je vaak ook geen goede race-auto, omdat de auto dan de banden opeet. Dus de verwachtingen voor de race waren niet rooskleurig." En zo bleek al snel.

"Je ziet dat als de auto minder presteert, het gat tussen Max en Pérez kleiner wordt. Dat is bizar", aldus Robert Doornbos.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS