Formule 1

De uitdaging van Max Verstappen: dominantie verdwenen, honger gegroeid

Uitgegeven door Bas Kaligis • 19 augustus 2024 15:01

Max Verstappen ziet de dominantie van Red Bull afnemen, maar gebruikt dit als motivatie om harder te pushen.

Max Verstappen Red Bull Racing F1


Red Bull heeft de laatste vier races niet gewonnen, zijn langste reeks zonder overwinning sinds 2020. McLaren en Mercedes lijken nu de snelste auto's te hebben.

In een interview met het Hongaarse Formula.hu erkent Verstappen de uitdaging: "In het begin konden we echt zeggen dat het circuitspecifiek was, maar het is nu duidelijk dat het niet uitmaakt naar welk circuit we gaan, we hebben het overal moeilijk."

Ondanks de terugval blijft Verstappen strijdvaardig: "De terugval in prestaties zou net zo goed een stimulans moeten zijn als het nastreven van succes. Dat kun je altijd zeggen, maar zo heb ik er zelf nooit over gedacht. Want als je het winnende team bent, moet je nog harder pushen."

De Nederlander ziet ook een positieve kant aan de nieuwe situatie: "Ik heb de laatste tijd veel ruzie met andere coureurs op het circuit, maar ik weet wie een persoonlijke rijstijl heeft. Zo gaat dat in alle sporten, nietwaar?"

Verstappen sluit af met een realistische kijk: "Ik heb echt genoten van vorig jaar, maar ik wist dat we nooit meer zo'n seizoen als dat zouden hebben. Ik dacht dat het onrealistisch was om weer zo competitief te zijn, dus ik was erop voorbereid."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS