Formule 1

Ferrari maakt zich op voor grote aankondiging in Hamilton-tijdperk

Uitgegeven door Bas Kaligis • 3 september 2024 10:30

Ferrari staat op het punt een belangrijke aankondiging te doen over de vervanging van technisch directeur Enrico Cardile. Teambaas Fred Vasseur hintte hierop tijdens een recent interview.

Ferrari en Lewis Hamilton F1


Cardile verliet Ferrari in juli en zal vanaf 2025 aan de slag gaan bij Aston Martin als technisch directeur. Vasseur heeft sindsdien de taken van technisch directeur waargenomen.

"Ja, ik heb een aankondiging. Ik zei jullie dat we de aankondiging na Monza zouden doen!", grapte Vasseur tegen de media. Hij bevestigde dat de aankondiging over de nieuwe teamstructuur zal gaan.

Ferrari werd eerder in verband gebracht met Adrian Newey, maar recente geruchten suggereren dat hij mogelijk naar Aston Martin of Alpine gaat. Eddie Jordan, Neweys manager, gaf aan dat alle teams contact hebben gezocht.

Loic Serra, afkomstig van Mercedes, zal later in 2024 bij Ferrari aan de slag gaan als hoofd chassis performance. Hij zal herenigd worden met Lewis Hamilton, die volgend jaar de overstap maakt naar het Italiaanse team.

"De toekomst ziet er veelbelovend uit voor Ferrari. Met deze nieuwe structuur en de komst van Hamilton bereiden we ons voor op een spannend nieuw hoofdstuk", aldus Vasseur.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS