Formule 1

Frustratie in de Formule 1: "We zijn niet zo snel als voor de zomerbreak"

Uitgegeven door Bart • 3 september 2024 15:00

George Russell hoopte bij de start in Monza gebruik te maken van het zwakke punt van McLaren, maar verremde zich en liep schade na contact met de achterkant van Oscar Piastri. De Brit van Mercedes startte als derde, maar viel terug en moest uiteindelijk genoegen nemen met de zevende positie.

George Russell


"Het was een frustrerende dag", zo kijkt Russell terug op de website van zijn team. "Uiteindelijk hadden we de snelheid niet om voor het podium te vechten, maar mijn race was na de eerste bocht al enorm moeilijk. Dat is teleurstellend na al het werk dat het team verzet heeft. Ik had een goede start, maar kwam in de vuile lucht achter Piastri terecht. Ik blokkeerde hem te ontwijken, maar liep toch schade aan mijn voorvleugel op. Dat had invloed op mijn eerste stint en we verloren ook tijd bij de pitstop omdat we de vleugel moesten vervangen."

"Onze snelheid is niet meer zo sterk als voor de zomerbreak. Dat was hier niet en in Zandvoort ook al niet. Als team gaan we er alles aan doen om uit te zoeken waar dat door komt. Andere teams lijken een stap gezet te hebben en we moeten de aansluiting weer zien te vinden."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS