Formule 1

Kampioenschappen Max Verstappen en Red Bull in gevaar na tegenvallers: "We moeten de situatie zeer snel..."

Uitgegeven door Bas Kaligis • 3 september 2024 18:01

Red Bull heeft moeite om de snelheid van vorig seizoen vast te houden. Teambaas Christian Horner heeft toegegeven dat beide kampioenschappen onder druk staan na een teleurstellende race in Monza. Max Verstappen eindigde als zesde, bijna veertig (!) seconden achter winnaar Charles Leclerc.

#F1Max Verstappen Red Bull Racing F1


Horner sprak openlijk over de problemen met de RB20: "Met het tempo dat we hadden, zullen beide kampioenschappen absoluut onder druk komen te staan. We waren zondag de vierde snelste auto, en dat is de realiteit."

Horner wijst op balans-problemen als hoofdoorzaak. "We hebben geen verbinding tussen voor- en achterkant, en Max of Checo kunnen niet leunen op de achterkant bij het ingaan van de bocht", legt hij uit. De Red Bull-teambaas benadrukt de noodzaak voor snelle verbeteringen: "We moeten de situatie zeer snel omkeren. Als we ervoor willen zorgen dat we beide titels winnen, moeten we meer tijd in de auto vinden."

"Je zou kunnen zien dat we in de kwalificatie op een gebruikte band met de juiste balans een 19.6 konden rijden, wat de beste tijden evenaarde. Maar zodra we er twee nieuwe sets banden opzetten, is de balans volledig weg en gaan we vier en een halve tienden langzamer."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS