Formule 1

Lando Norris kruipt naar Max Verstappen in kampioenschap: “Ik reken op steun van mijn teamgenoot”

Uitgegeven door Frank Korsel • 3 september 2024 04:02

Met een derde plaats in de Grand Prix van Italië en de snelste ronde heeft Lando Norris opnieuw punten goed gemaakt op Max Verstappen. Het verschil in het kampioenschap bedraagt na Monza nog 62 punten. Met nog acht races te gaan wordt de kans op een écht titelgevecht steeds groter. Na de race sprak Norris over zijn benadering van het kampioenschap. Hij rekent steun van zijn teamgenoot Oscar Piastri.

Lando Norris Max Verstappen

"Ik doe elke race mijn best, en hoe meer punten ik win, hoe beter," zei Norris. "Maar er zijn nog acht races te gaan", begon de tweevoudig Grand Prix-winnaar nadat hij als derde eindigde. Norris startte vanaf pole, maar lag na de eerste ronde al op de derde positie.

Doordat hij de snelste ronde reed en Max Verstappen slechts op de zesde positie over de eindstreep kwam, maakt Norris opnieuw acht punten goed op de voorsprong van Verstappen (WK-stand F1). Op de vraag of hij hulp nodig heeft om het gat met Verstappen te dichten, antwoordde Norris: "Ik heb hulp. Mijn teamgenoot helpt me." Toch benadrukte hij dat hij niet alleen op hulp vertrouwt: "Ik ben hier niet om te bedelen dat iemand me voorbij laat gaan. Ik ben hier om te racen. Oscar reed een betere race dan ik, dus ik eindigde als derde, en dat is waar ik het verdiende om te eindigen."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS