Formule 1

Trident Motorsport opnieuw kampioen in FIA F3, nu met Leonardo Fornaroli: "Ik kan het niet geloven"

Uitgegeven door HJ van Keulen • 2 september 2024 20:22

Trident Motorsport kon een triomfantelijk weekend afsluiten in de finale van het FIA Formule 3-kampioenschap op Monza, door de hoofdrace te winnen met Sami Meguetounif en het coureurskampioenschap af te sluiten met Leonardo Fornaroli. De Fransman ging er als eerste vandoor en keek nooit meer achterom nadat hij de leiding had genomen, terwijl de Italiaan, die vanaf pole startte, de kroon op het werk wist te zetten met een verbluffende laatste actie voor de derde plaats, waarmee hij de rijderstitel in de wacht sleepte.

Trident Motorsport opnieuw Kampioen met Leonardo Fornaroli

Het was een erg nerveuze race, met veel incidenten en dingen die gebeurden, en een erg onvoorspelbare race tot het einde. De auto's van Trident Motorsport bleken uiterst competitief en stelden hun coureurs in staat om het verschil te maken en hun hoogste doelen te bereiken. Met twee overwinningen, drie polepositions en een constant hoog prestatieniveau bevestigde Trident Motorsport zichzelf aan de top van de serie en bezorgde het zijn tweede opeenvolgende titel na die van Gabriel Bortoleto vorig jaar in Monza.

Bij de start maakte Fornaroli goed gebruik van de poleposition en nam al vroeg een voorsprong. Meguetounif, die vanaf de vierde plaats startte, behield zijn positie, net als Ramos, die in de beginfase vijfde lag. Fornaroli moest plaatsmaken voor Alex Dunne, die de leiding nam op de Parabolica, terwijl Luke Browning, die ook om de titel vocht, uitviel bij de Ascari chicane, waardoor de race werd geneutraliseerd.

Bij de herstart in ronde 7 lag Fornaroli tweede voor Meguetounif, terwijl Ramos zesde lag. In ronde 7 maakte Fornaroli een fout bij de Ascari chicane, waardoor hij terugviel naar de vierde plaats. Drie ronden later viel Meguetounif met succes Dunne aan en nam de leiding. Een uitstapje in het gras bij de eerste chicane haalde Ramos uit de top vijf voordat hij spinde bij de tweede chicane, waardoor hij uit de punten viel. Ondertussen breidde Meguetounif zijn voorsprong uit, terwijl Fornaroli zo hard mogelijk vocht, veel close calls overleefde en uiteindelijk naar de derde plaats stormde bij de laatste bocht, wat hem de titel opleverde.

Giacomo Ricci, Team Manager, Feature Race Quote: “Het was een zeer spannende race, een perfecte momentopname van een zeer competitief seizoen waarin we het moesten opnemen tegen zeer zware concurrentie. We pakten twee overwinningen met Sami Meguetounif, wonnen de titel met Leonardo Fornaroli en herhaalden de prestatie van twaalf maanden geleden met Gabriel Bortoleto. Onze balans is zeker heel positief. Een kampioenschap winnen met een inhaalactie in de laatste bocht is echt iets unieks, maar ik denk dat het de perfecte weergave is van een intens seizoen, dat we hebben afgesloten met twee auto's op het podium. Meguetounif reed een onberispelijke race, wat bevestigde hoe competitief onze auto's zelfs op het thuiscircuit zijn. Nu staan ons nieuwe uitdagingen te wachten, met de nieuwe FIA F3-auto die vanaf volgend seizoen wordt gebruikt. Het wordt een nieuw tijdperk dat we met de grootst mogelijke vastberadenheid tegemoet zullen treden.

Leonardo Fornaroli, FIA Formule 3-kampioen van 2024: “Ik kan het niet geloven. We wisten aan het begin van het seizoen dat we een uitstekend potentieel hadden, maar het kampioenschap winnen is echt iets ongelooflijks en komt aan het einde van een lange en uitdagende reis. We hebben twee pole positions gepakt en een heel solide jaar gehad. Het niveau van de competitie was extreem hoog. Winnen met een laatste bocht is bijzonder, maar het was een erg spannende race. Ik maakte wat foutjes die me tijd kostten. Ik gaf echter nooit op en slaagde erin om te herstellen. Toen de pitmuur me vertelde dat ik de derde plaats nodig had, ging ik in de aanval en dat leverde me de titel op. Ik draag hem op aan mijn vriend Luca Persiani, die er niet meer is.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS