Formule 1

Visa Cash App Racing Bulls: "Allereerst, wat een briljante reclame is dit weekend geweest voor de Formule 1"

Uitgegeven door Raoul Pasveer • 3 september 2024 16:01

Op het circuit van Monza werd de Italiaanse Grand Prix tot grote vreugde van de Tifosi gewonnen door het thuisteam Ferrari. Ook voor het Italiaanse Formule 1 team Visa Cash App Racing Bulls was het een thuisrace, maar verliep het weekend minder succesvol. Yuki Tsunoda viel uit na een contact met Nico Hulkenberg en Daniel Ricciardo kwam mede door twee tijdstraffen niet verder dan de dertiende stek.

Daniel Ricciardo

Laurent Mekies (Team Principal van Racing Bulls) vertelt: “Allereerst, wat een briljante reclame is dit weekend geweest voor de Formule 1, met volle tribunes op een vernieuwd circuit van Monza dat werd getrakteerd op wat de meesten van hen wilden, een overwinning voor het thuisteam. Onze felicitaties gaan naar Ferrari en Charles Leclerc voor een geweldige race. Wat de race van vandaag betreft, zou je kunnen zeggen dat die werd gedicteerd door Hulkenberg, waarbij Daniel een straf van 5 seconden kreeg omdat hij hem van de baan had gedwongen, voordat Nico vervolgens Yuki aanreed, wat ertoe leidde dat we de auto moesten stoppen. Het meest frustrerende aspect van Yuki's uitvalbeurt is dat we 40 ronden verloren, waardoor we de updates die we hier hebben geïntroduceerd beter hadden kunnen begrijpen.'

"Daniel kreeg vervolgens nog eens 10 seconden straf omdat we de eerste niet correct hadden uitgevoerd. We moeten onze procedures in dit scenario herzien en leren van de fout. Zulke dingen gebeuren, maar ons werk als pitcrew is dit seizoen over het algemeen uitzonderlijk geweest. We blijven nu in Monza voor een Pirelli-bandentest op woensdag en hebben dan een paar dagen om te zien welke lessen we dit weekend kunnen leren, vooral wat betreft het updatepakket. Eigenlijk zou het bij de volgende ronde in Azerbeidzjan moeten komen, maar een grote push in de fabriek stelde ons in staat om een ​​set onderdelen hier in Monza te brengen, die we met Yuki hebben laten rijden. We kunnen niet verbergen dat het, zelfs zonder zijn straffen, moeilijk zou zijn geweest voor Daniel om in de punten te eindigen. We hebben dringend een prestatiestap nodig om terug te keren naar de voorkant van het middenveld, en onze focus ligt op de analyse van de hier verzamelde gegevens voordat we naar Bakoe gaan."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS