Formule 1

Zelfs concurrentie Max Verstappen staat voor raadsel: 'Red Bulls verval in snelheid echt vreemd'

Uitgegeven door Bas Kaligis • 3 september 2024 17:01

De recente terugval in prestaties van Red Bull wordt door Mercedes F1-teambaas Toto Wolff als 'echt vreemd' bestempeld. Hij twijfelt echter of het team met Max Verstappen en Sergio Perez al afgeschreven kan worden.

Max Verstappen Red Bull Racing F1


Red Bull is van dominante overwinningen naar middelmatige puntenposities gegaan in recente races. In Monza eindigden Max Verstappen en Sergio Pérez respectievelijk als zesde en achtste, waardoor hun voorsprong in het constructeurskampioenschap is geslonken tot slechts acht punten op McLaren.

Wolff zei tegen PlanetF1.com: "Dat is echt vreemd. Ik heb geen inzicht, maar dit is totaal niet de Red Bull van het begin van het jaar. Max kon het een tijdje gaande houden met zijn talent, maar nu lijkt het alsof ze een van de slechtste races in jaren hebben gehad."

Ondanks de huidige problemen waarschuwt Wolff dat Red Bull niet afgeschreven moet worden: "Ze zijn een formidabel team en ik ben er zeker van dat er betere races zullen komen. Maar McLaren is nu duidelijk de favoriet voor het constructeurskampioenschap."

Christian Horner, teambaas van Red Bull, lichtte toe dat er een onbalans is tussen de voor- en achterkant van de RB20. "Je kunt zien dat het gewoon niet werkt. Zodra je in die situatie belandt, ben je harder op de banden en moet je compenseren. Je lost het ene probleem op, maar creëert een ander. Zo kom je in een vicieuze cirkel terecht."

"Ik denk dat het al een tijdje speelt. Als we door de data gaan, waren er zelfs aan het begin van het jaar al problemen in de karakteristiek. Anderen hebben duidelijk een stap gezet en terwijl wij het pakket harder pushen, wordt het probleem blootgelegd", voegde Horner toe.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS