Formule 1

Max Verstappen miste snelheid in de kwalificatie: "Ik ben tevreden met P2"

Uitgegeven door Bart • 24 augustus 2024 14:31

Max Verstappen is zijn perfecte score in de kwalificatie in Zandvoort kwijt. Na drie pole positions op rij moest de Red Bull-coureur zaterdag zijn meerdere erkennen in Lando Norris. Verstappen hield wel de andere McLaren van Oscar Piastri achter zich. Na afloop van de kwalificatie toonde Verstappen zich realistisch.

Max Verstappen


"We kwamen de hele kwalificatie snelheid tekort", zei Verstappen in het interview op de baan. "Ik heb alles gegeven en ik ben toch wel tevreden dat ik op de eerste startrij sta. Het was heel tricky met de wind. Door de windvlagen voelde iedere ronde anders. Dan heb je niet echt een referentiepunt. Ik ben wel tevreden met P2. Na gisteren is dit een goed resultaat."

In de races in Zandvoort heeft Verstappen zijn perfecte score nog wel, maar om dat vast te houden moest hij zondag afrekenen met Norris. "We gaan er alles aan doen om te winnen, maar als je in de kwalificatie meer dan drie tienden langzamer bent moet je realistisch zijn. Ik ga proberen om er een goede race van te maken."




 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS