Formule 1 • MOTO GP

Glenn van Straalen behaalt beste kwalificatieresultaat van 2024 op Motorland Aragón: "Goede Superpole"

Uitgegeven door HJ van Keulen • 27 september 2024 21:05

Glenn van Straalen heeft zich vrijdagmiddag als vijfde gekwalificeerd voor de eerste World Supersport race op Motorland Aragón. De Nederlander bewaarde zijn beste rondetijd voor het laatste moment en behaalde daarmee zijn beste kwalificatieresultaat van het seizoen op een droge baan. Stefano Manzi had veel last van verkeer en eindigde uiteindelijk als achtste in de Superpole sessie.

Pata Yamaha Ten Kate Racing - Motorland Aragon

Op vrijdag begon de tiende World Supersportronde van 2024 op Motorland Aragón. Het was zonnig en droog op het Spaanse circuit maar er stond wel een behoorlijk stevige wind. Stefano Manzi begon de dag goed met de snelste tijd in de vrije training terwijl Glenn van Straalen daarin de achttiende tijd reed.

’s Middags stond de veertig minuten durende Superpole sessie op het programma en daarin heeft Van Straalen zich als vijfde weten te kwalificeren. De Nederlander wist op het laatste moment zijn snelste sectortijden aan elkaar te knopen en met een 1’53.339 zijn eigen ideale rondetijd te rijden, wat heeft geresulteerd in zijn beste kwalificatieresultaat van het seizoen op een droge baan.

Manzi begon de sessie sterk en stond langdurig in de top drie waarna hij in de slotfase op zoek was naar een verbetering van zijn rondetijd. Op dat moment ondervond de Italiaan echter veel hinder van verkeer waardoor hij zijn eigen ideale rondetijd niet wist te rijden. Met een 1’53.415 staat hij als achtste gekwalificeerd terwijl hij minder dan een halve seconde verwijderd is van pole position, wat laat zien dat de verschillen in de World Supersport klasse zeer klein zijn.

Pata Yamaha Ten Kate Racing - Motorland Aragon

Glenn van Straalen – P5:We hebben een goede Superpole gehad. Gedurende de sessie wisten we stappen te maken en in de laatste ronde wist ik alles aan elkaar te knopen. Het was erg mooi dat het lukte en daar ben ik blij mee, het voelde ook als een hele goede ronde en ik reed ‘m alleen. We hebben de snelheid en gaan de eerste race van morgen met vertrouwen tegemoet.”

Stefano Manzi – P8: “We begonnen de dag goed met de snelste rondetijd in de vrije training. In de Superpole-sessie hadden we wat moeite om de juiste afstelling te vinden en er waren ook veel rijders die mijn ronde verstoorden omdat ze me wilden volgen. Dat betekent dat ik morgen vanaf de achtste plaats moet starten, wat behoorlijk teleurstellend is. Hoe dan ook, ik zal alles geven voor een goed resultaat.”

Kervin Bos – Pata Yamaha Ten Kate Racing teammanager: “Glenn heeft een geweldige kwalificatiesessie gereden. Hij heeft zich in droge omstandigheden op Motorland Aragón als vijfde gekwalificeerd en dat is een heel knap resultaat. Hij bouwde de sessie goed op en wist zijn ronde perfect te timen, waarmee hij het maximale eruit heeft gehaald. Aan de andere kant van de pitbox was het een enigszins teleurstellende kwalificatie nadat Stefano in de ochtend nog de snelste rondetijd wist te rijden. De verwachting was dat we de strijd aan konden gaan voor pole position maar in de ronde waarin het moest gebeuren ging er toch iets fout. Hij had veel last van verkeer waardoor die ultieme ronde niet werd gereden. Het racetempo is er wel en hij moet vanaf de derde startrij komen, dus ik verwacht van beide heren vuurwerk morgen.”

De eerste World Supersport race Motorland Aragón over vijftien ronden gaat zaterdagmiddag om 15:15 uur van start.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS