Formule 1 • MOTO GP

Collin Veijer: "Het gevoel is goed en ik heb er nog meer vertrouwen in omdat..."

Uitgegeven door Bas Kaligis • 4 augustus 2024 07:30

Tijdens de Grand Prix van Groot-Brittannië ging Collin Veijer van het LIQUI MOLY Husqvarna Intact GP Moto3-team vrijdag van start alsof er nooit een zomerstop van drie weken was geweest. Na het vestigen van een nieuw ronderecord pakte de Nederlander uiteindelijk zaterdag tijdens de kwalificatie de tweede startplaats.

Collin Veijer

Moto3-titelkandidaat Collin Veijer’s weekenden zijn bijna altijd hetzelfde. In de vrije training werkt hij intensief aan de set-up van zijn Husqvarna en let hij minder op de rondetijden. Dit staat in schril contrast met de twee trainingen op vrijdagmiddag en zaterdagochtend, waar de Nederlander met zijn 2’09.565 in P1 niet alleen de snelste trainingsronde op het Britse circuit neerzette, maar ook het bestaande ronderecord verbrak. Hoewel de 19-jarige coureur tijdelijk terrein verloor in P2, ging hij toch als één van de favorieten van start in de kwalificatie, waar hij alleen rijdend met gerichte aanvallen opnieuw streed voor poleposition. Uiteindelijk was de Nederlander slechts 0,041 seconde verwijderd van poleman Ivan Ortola, die het perfecte momentum pakte in de slipstream om niet alleen Veijer’s ronderecord te verbreken, maar ook de leiding te nemen in Q2.

Collin Veijer, P2 – 2’09.311 (+0.041): “Het was een goede dag, er is niets om over te klagen. Ik voelde me in Training 2 al op mijn gemak, ook al was de sessie een beetje gek omdat iedereen zat te wachten op een slipstream. Maar we hebben ons werk gedaan en alles voorbereid voor de kwalificatie. In de kwalificatie hebben we lang gewacht voordat we voor het eerst de baan op gingen, naar mijn zin zelfs iets te lang. Daarna probeerde ik meteen te pushen. Uiteindelijk ben ik erg blij met de positie die we hebben en ook met het tempo dat we hebben. Waarom we zo lang hebben gewacht in de pitbox is simpelweg te verklaren door het feit dat iedereen op zoek is naar een slipstream, dit jaar nog meer dan voorheen. Er zal zondag waarschijnlijk een grote groep in de race zijn, vooral in de eerste paar ronden. Ik zal dus proberen om heel consistent te zijn en dan zullen we vervolgens zien hoe we met de banden omgaan. Maar het gevoel is goed en ik heb er nog meer vertrouwen in omdat ik weet dat we onze rondetijden alleen rijdend op de klok hebben weten te zetten. Dus ik ben benieuwd wat we kunnen doen als we gebruik kunnen maken van een slipstream.”

Veijer gaat zondag vol optimisme en energie de strijd aan op het snelle, 5,901 km lange circuit van Silverstone, in de hoop nog veel meer WK-punten aan zijn palmares toe te voegen.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS