Formule 1 • MOTO GP

Zonta van den Goorbergh en Barry Baltus startklaar voor bijzondere race op Silverstone

Uitgegeven door HJ van Keulen • 31 juli 2024 21:01

Aankomend weekend wordt de tiende Grand Prix van 2024 verreden op het Silverstone Circuit in Groot-Brittannië. Het is de eerste race na de zomerstop waarbij het 75-jarig bestaan van het wereldkampioenschap uitgebreid gevierd zal worden. Na een aantal moeizame wedstrijden zijn Barry Baltus en Zonta van den Goorbergh erop gebrand om hun vorm van eerder in het seizoen weer te herpakken.

RW-Idrofoglia Racing GP

Met 5,9 kilometer lengte is het Silverstone Circuit het langste circuit op de MotoGP kalender. Met tien rechterbochten en acht linkerbochten, afgewisseld met een aantal rechte stukken, is het een complex circuit en een flinke uitdaging voor de coureur. Ondanks dat de vooruitzichten aangeven dat het warm en droog blijft is een regenbui nooit ver weg op het Engelse circuit.

Na een aantal lastige Grand Prix weekenden voor de zomerstop kwam deze onderbreking op het juiste moment voor RW-Idrofoglia Racing GP. Barry Baltus en Zonta van den Goorbergh hebben deze periode aangegrepen om weer volledig fit en gemotiveerd aan de start te verschijnen voor een uitdagende tweede seizoenshelft met elf Grand Prix weekenden in vijftien weken.

Barry Baltus: “Ik kan niet wachten om weer op de motor te springen. Het is lang geleden dat ik voor het laatst op een Moto2-motor heb gereden, hoewel ik tijdens de zomerstop wel veel heb gereden. Ik heb deelgenomen aan de 8 uren van Suzuka en dat was een erg mooi evenement, ik heb er erg van genoten. Nu ben ik erg gemotiveerd om terug te gaan naar Silverstone en te racen met mijn Moto2-motor, vorig jaar had ik daar een goed resultaat. We moeten afwachten hoe het gaat lopen maar ik ben er klaar voor. Laten we terugkomen naar waar we horen te staan.”

Zonta van den Goorbergh: “Na een fijne zomerstop te hebben gehad kunnen we dit weekend eindelijk weer op de Moto2 machine klimmen. Voor mij stond de zomerstop niet echt in het teken van verbeteren maar vooral in het teken van herstellen, met name omdat ik lang last heb gehad van de knieblessure die ik in Assen opliep. Nu gaat dat gelukkig een stuk beter en daar ben ik erg blij mee. Voor de tweede helft van het seizoen is het doel om stappen te blijven maken en om af en toe ook eens wat mooie resultaten te behalen. Eerst hebben we nog wat wedstrijden in Europa voordat we de overzeese races voor de boeg krijgen. Het zal een drukke en hectische periode worden maar ik kijk er ontzettend naar uit.”

RW-Idrofoglia Racing GP

Jarno Janssen – RW-Idrofoglia Racing GP teammanager: “Na het weekend op de Sachsenring hebben we onze geplande zomerstop gehad van drie weken. Het was fijn om ook even met andere dingen dan het racen bezig te zijn. Nu is het echter weer ‘back to business’ in Silverstone, een circuit dat ons in het verleden mooie momenten heeft gebracht. Zo stond Zonta vorig jaar als derde op de grid en eindigde Barry als zesde in de race.

Het is voor beide rijders belangrijk om in de tweede helft van dit seizoen grote stappen te maken. De eerste helft is met ups en downs verlopen waarbij we sterk begonnen maar daarna werd het heel moeilijk om de beoogde resultaten te behalen. Laten we hopen dat beide rijders volledig hersteld zijn en voldoende rust hebben gekregen, zowel fysiek als mentaal. Hopelijk kunnen we de resultaten van het begin van dit seizoen weer oppakken en een sterke tweede helft van het seizoen rijden.”

Het raceweekend op Silverstone begint met een vrije training op vrijdagochtend waarna ’s middags de eerste officiële training verreden wordt. Vervolgens vindt op zaterdagochtend de tweede officiële training plaats waarna het duidelijk is welke coureurs er aan Q1 of aan Q2 moeten deelnemen. De kwalificatie begint zaterdagmiddag om 13:45 uur lokale tijd (14:45 uur Nederlandse tijd) terwijl de Moto2 race over 17 ronden dit weekend eenmalig ná de MotoGP verreden wordt. Deze gaat zondagmiddag om 14:30 uur lokale tijd (15:30 uur NL-tijd) van start.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS