Formule 1 • MOTO GP

Podium voor Pata Yamaha Ten Kate Racing in Tsjechië met Manzi tweede in Race 2, Van Straalen zevende

Uitgegeven door HJ van Keulen • 22 juli 2024 20:01

Stefano Manzi is zondagmiddag als tweede geëindigd in de tweede World Supersport race op het Autodrom Most. De Italiaan voerde wederom een felle strijd voor de overwinning maar moest aan het einde van de race genoegen nemen met de tweede plaats. Glenn van Straalen reed ook een goede race en eindigde voor de derde race op rij in de top tien op de zevende plaats.

Stefano Manzi is zondagmiddag als tweede geëindigd in de tweede World Supersport race op het Autodrom Most

Na een goede zaterdag op het Autodrom Most keek Pata Yamaha Ten Kate Racing uit naar de tweede racedag op het Tsjechische circuit. Het was nog een paar graden warmer waardoor de omstandigheden wederom behoorlijk zwaar waren voor de coureurs en het materiaal.

Stefano Manzi kon zijn pole position niet optimaal benutten maar vestigde zich meteen in de kopgroep waarin hij niet bang was om aan te vallen. Nadat er flink gestreden werd in de openingsfase had Manzi de tweede plaats in handen en had hij zich losgereden van de groep daarachter. Uiteindelijk kwam de Italiaan als tweede over de streep en behaalde hij zijn achtste podiumfinish uit twaalf races dit seizoen. Met 183 punten staat Manzi derde in het kampioenschap, zijn achterstand op de leider in het WK bedraagt 53 punten.

Glenn van Straalen moest ook twee plaatsen prijsgeven na de start en probeerde vervolgens de aansluiting te behouden met de groep die voor hem reed. Dat ging lange tijd goed waarna hij deze aansluiting begon te verliezen. Uiteindelijk kwam de Nederlander als zevende over de streep waarmee hij voor de derde race op rij bij de eerste negen is gefinisht. Van Straalen staat nu achtste in het kampioenschap met 83 punten.

Stefano Manzi – P2: “Ik ben erg blij omdat we ons behoorlijk verbeterd hebben ten opzichte van gisteren. Ik was gisteren niet de snelste Yamaha-rijder en we hadden het een beetje moeilijk maar vandaag ging het veel beter. Het team heeft hard gewerkt na de race van gisteren en de motor presteerde goed. Ik denk dat het een geweldige race was om naar te kijken, dus ik zal hem zeker terugkijken zodra ik weer thuis ben. Ik moest geduld hebben maar uiteindelijk had ik een kleine voorsprong op de derde plaats dus het was een goede race.”

Uiteindelijk kwam Glenn van Straalen als zevende over de streep

Glenn van Straalen – P7: “Ik ben blij met de zevende plaats. Mijn start was goed maar ik kon vervolgens de groep voor mij net niet volgen. Uiteindelijk was het een goed weekend en hebben we op verschillende vlakken weer stappen kunnen maken. Ik denk dat als we deze lijn doortrekken in Portimão, we daar ook weer goede resultaten kunnen behalen.”

Kervin Bos – Pata Yamaha Ten Kate Racing teammanager: “Het was weer een sterke dag voor Pata Yamaha Ten Kate Racing met Stefano op de tweede plaats en Glenn op de zevende positie. Het was geweldig teamwork en we hebben weer wat stapjes gemaakt. Voor Stefano was het helaas net niet genoeg voor de overwinning maar hij heeft wederom gevochten als een leeuw, hij heeft alles uit de R6 gehaald. We blijven strijdbaar en hebben de twee achtereenvolgende raceweekenden goed afgesloten. We zitten duidelijk met beide rijders in de opwaartse trend en ik ben heel trots op ze met wat ze vandaag laten zien hebben. Petje af voor Stefano en Glenn, nu gaan we ons richten op het volgende raceweekend in Portimão.”

Het volgende WorldSBK raceweekend wordt verreden in het weekend van 9 t/m 11 augustus op het Autódromo Internacional do Algarve in Portugal.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS