Formule 1

Dr Helmut Marko over slechte prestaties Red Bull: 'Dit is vermoedelijk het probleem'

Uitgegeven door Frank Korsel • 4 september 2024 06:02

Het Formule 1-weekend in Monza resulteerde voor Red Bull Racing in een deceptie. Max Verstappen en Sergio Perez kwamen niet verder dan een respectievelijke zesde en achtste plaats tijdens de Grand Prix van Italië. Helmut Marko, de teamadviseur van de Oostenrijkse renstal, blikt in zijn wekelijkse column voor Speedweek terug op het slecht verlopen weekend.



Hoewel Marko benadrukt dat de problemen bij de regerend constructeurskampioen groot zijn, stelt hij ook dat er hard wordt gewerkt aan broodnodige oplossingen. “Tijdens de Grand Prix in Monza realiseerden wij ons dat er een groot, fundamenteel probleem, kleeft aan de RB20. Gelukkig werken we allemaal hard om het op te lossen. In Monza zullen er bandentests plaatsvinden, hopelijk helpt dat ons een beetje in de juiste richting.”

Max Verstappen en Perez vertelden onlangs tegen de media dat ze de oorzaak van de problemen boven water hebben. Marko doet daar een boekje over open. “We zijn van mening dat het vergelijken van resultaten uit de windtunnel met de realiteit een onderdeel van het probleem is. We moeten weer op zoek naar de goede balans in de auto die we de eerste helft van het seizoen hadden. Hoe we dat gaan doen? Door de auto te demonteren en kijken waar we de balans terug kunnen vinden. Als dat lukt, krijgen de coureurs meer vertrouwen, waardoor ze weer beter gaan presteren.”

Volgende week strijkt het F1-circus neer in Baku voor de Grand Prix van Azerbeidzjan. Marko blikt nu alvast vooruit op het eerstvolgende raceweekeinde. “In Baku zijn we traditioneel altijd competitief, maar ditmaal moeten we eerst kijken hoe snel we de balans terug kunnen vinden. Als dat lukt, dan moet het vast beter gaan dan de vorige race. En als Verstappen een auto krijgt waarmee hij kan vechten, dan komt zijn extra klasse weer naar voren waar we verder op kunnen bouwen”, besluit de teamadviseur.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS