Formule 1

FIA komt met statement over legaliteit voorvleugels na geklaag Red Bull en Ferrari

Uitgegeven door Frank Korsel • 3 september 2024 20:08

De Formule 1-teams van Red Bull Racing en Ferrari baarden onlangs opzien door publiekelijk vraagtekens te plaatsen bij de legaliteit van McLaren en Mercedes’ voorvleugels. De internationale Autosportfederatie (FIA) maakte dinsdag een (voorlopig) einde aan alle twijfels, door middels een statement te stellen dat alle voorvleugels voldoen aan de reglementen.


Red Bull Racing-teambaas Christian Horner stookte het vuurtje op door in de media te zeggen dat "de voorvleugels van McLaren en Mercedes er heel anders uitzien ten opzichte van de rest van de grid.” Hij voerde de druk op door eraan toe te voegen: “Ik denk dat het een kwestie voor de FIA is, maar de regels zijn duidelijk." Ferrari teambaas, Frederic Vasseur, vond er eveneens het zijne van en besprak de situatie naar verluidt in een meeting met de FIA.

De autosportkoepel heeft met een statement nu eventuele twijfels de wereld uitgeholpen. “De FIA controleert voorvleugels bij ieder evenement en onder verschillende omstandigheden. Alle voorvleugels voldoen aan de reglementen”, valt terug te lezen in het communiqué van de FIA.

Helemaal gevrijwaard van alle geruchten zijn McLaren en Mercedes echter nog niet. De FIA is sinds de Grand Prix van België bezig extra data te verzamelen, het eindverdict van die onderzoeken wordt na het raceweekend in Singapore verwacht. “Sinds de Grand Prix van België vergaart de FIA extra data tijdens vrije trainingen om het aerodynamisch gedrag beter te beoordelen. Deze procedure zal voortduren tot en met de Grand Prix van Singapore zodat er metingen hebben plaatsgevonden op lage- medium en hoge downforce-circuits.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS