Formule 1

George Russell: "Lewis Hamilton was in huidige vorm nooit naar Ferrari vertrokken"

Uitgegeven door Bart • 20 juli 2024 12:46

Met overwinningen in Oostenrijk en Silverstone heeft Mercedes weer wat kleur op de wangen terug. In 2022 en 2023 en ook het begin van 2024 kwamen Lewis Hamilton en George Russell er niet aan te pas. Het deed de zevenvoudig wereldkampioen zelfs besluiten om zijn vertrek bij Mercedes aan te kondigen. De routinier rijdt komend jaar voor Ferrari. Russell denkt dat zijn teamgenoot nooit was vertrokken als Mercedes eerder in de huidige vorm had gestoken.

Lewis Hamilton


"In de huidige vorm was Lewis zeer zeker niet vertrokken", antwoordt Russell op de vraag van Reuters. "Voor 2026 ziet de motor er echt sterk uit en alles wat ze met de brandstof doen ziet er ook geweldig uit. Er is voor de komende jaren veel optimisme binnen het team. De laatste jaren waren zwaar, maar het voelt alsof het momentum nu naar ons begint te vallen."

Russell kan de stap van Hamilton naar Ferrari wel begrijpen. "Iedereen wil op een bepaald moment van omgeving veranderen. Hij zit nu 12 jaar bij het team en heeft zoveel met dit team bereikt. Op een gegeven moment wordt het interessant wat verandering voor je kan doen. Als je team alles wint en de toekomst er ook goed uitziet, is dat anders. Je wilt gewoon een snelle auto en dan maakt de kleur niet uit."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS