Formule 1

Sky Sports F1 – Schumacher ziet Red Bull titel mislopen: “Dit komt niet meer goed”

Uitgegeven door Frank Korsel • 4 september 2024 05:01

Het team van Red Bull Racing heeft er in jaren niet mee zo slecht voorgestaan als nu. Tijdens de meest recente Grand Prix in Monza eindigde Red Bull-coureurs Max Verstappen en Sergio Perez op de zesde en achtste positie. In het constructeurskampioenschap komen McLaren en Ferrari ongemakkelijk dicht in de buurt en ook in het coureurskampioenschap heeft Verstappen het momentum niet aan zijn zij. Ralf Schumacher maakt zich ernstige zorgen over de vorm van het team.

Ralf Schumacher Red Bull Max Verstappen

Red Bull heeft de leiding nog in beide kampioenschappen, maar niet van harte. In het constructeurskampioenschap is McLaren genaderd tot acht punten, terwijl Ferrari slechts 39 punten achterstand heeft. De achterstand van Lando Norris in het coureurskampioenschap bedraagt nu nog maar 62 punten. Met deze vorm en nog acht wedstrijden te gaan zijn beide kampioenschappen niet realistisch voor Red Bull en Verstappen.

Ook Ralf Schumacher ziet de desastreuze vorm van Red Bull en maakt zich ernstige zorgen: "Dit komt niet meer goed. Voor mij is Red Bull voorlopig klaar. Er heerst daar onzekerheid en er zullen nog meer koppen gaan rollen vanwege die onzekerheid en die ontevredenheid."

"Vervolgens moet men eerst gaan opbouwen met de nieuwe groep mensen en de mensen die nog zijn overgebleven. Dat komt natuurlijk vanuit alle kanten onder grote druk te staan. Dit gaat zorgen voor een kettingreactie. En dat zijn allemaal factoren die nu meespelen. De Formule 1 gaat daar te snel voor."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS