Formule 1

Max Verstappen weigert de excuses van Red Bull te accepteren na de opmerking van Christian Horner

Uitgegeven door Raoul Pasveer • 15 juli 2024 05:03

Red Bull heeft voor het eerst sinds 2022 twee Grands Prix zonder overwinning gereden, na overwinningen voor George Russell in Oostenrijk en Lewis Hamilton tijdens de Britse Grand Prix. Max Verstappen ontkrachtte de suggestie dat zijn Red Bull-team mogelijk een plafond in hun prestaties had bereikt na de coureurs- en constructeurstitels van vorig jaar.

Max Verstappen

Verstappen kende een recordjaar 2023, won 19 van de 22 races en ging er vandoor met de coureurstitel. Verstappen ging verder in het begin van dit seizoen verder waar hij was gebleven, maar heeft het niet helemaal naar zijn zin gehad. Na twaalf races leidt Verstappen het algemeen klassement met meer dan 80 punten voorsprong op naaste uitdager Lando Norris, terwijl Red Bull 71 punten voorsprong heeft op Ferrari op het constructeursklassement. De overwinningen van George Russell en Lewis Hamilton tijdens de laatste twee Grands Prix waren echter de eerste keer in twee volle jaren dat opeenvolgende races zijn verstreken zonder een Red Bull op de bovenste trede van het podium.

Teambaas Christian Horner heeft gesproken over "afnemende rendementen" met Red Bull aan de "top van de curve", hoewel hij zinspeelde op verbeteringen in de pijplijn. Verstappen lijkt het er mee eens te zijn en wijst elke suggestie af dat er geen verbetering mogelijk is.

"Ik weiger te geloven dat Red Bull hun plafond heeft bereikt, omdat je anders lui wordt", vertelde Verstappen aan Auto Hebdo. “Ik heb het volste vertrouwen in iedereen in de fabriek. Ik weet dat ze hard werken om ontwikkelingen door te voeren en de prestaties van de auto te verbeteren. Maar het is duidelijk dat er veel slimme mensen in andere teams zijn die hetzelfde doen (als wij)", aldus de Nederlander.

Eerder had Horner opmerkingen van Red Bull-adviseur Helmut Marko over marginale winsten gebagatelliseerd. Ondanks dat hij verbeteringen verwachtte, zei hij tegen verslaggevers: "Het is geen geheim dat we minder ontwikkelingstijd hebben dan de anderen en dat we aan de top van de curve zitten, dus je bent bezig met afnemende rendementen."

Het volgende event voor Verstappen is de Grand Prix van Hongarije. Vorig jaar werd de wereldkampioen door Hamilton in de strijd om de pole verslagen, maar hij won uiteindelijk comfortabel op de Hungaroring. Hamilton's overwinning op Silverstone tijdens de laatste Grand Prix was zijn eerste overwinning in meer dan 900 dagen. De Mercedes-coureur heeft echter gesuggereerd dat hij en zijn team de komende weken in een betere positie komen om de uitdaging aan te gaan.

"Het feit dat we echt allemaal bij elkaar zijn gekomen, dat iedereen zo geweldig werk heeft geleverd om de auto op een plek te krijgen waar we ons veel comfortabeler voelen, verandert echt ten opzichte van de basis van vorig jaar", aldus de Brit die volgend jaar voor Scuderia Ferrari gaat rijden. "Dus ik vertrek niet op een dieptepunt, maar op een hoogtepunt, wat ons doel is geweest. Er is nog een lange, lange weg te gaan. De auto is in geen geval de snelste auto op de grid op dit moment. Ik denk dat we er super dichtbij zijn en ik denk dat we er hopelijk met de volgende upgrade ook zullen zijn: in een nog sterkere positie om echt consistenter op de eerste rij te kunnen vechten", aldus Lewis Hamilton.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS