Formule 1

Sergio Pérez blijft maar onder vuur liggen: "Dit is niet langer te rechtvaardigen! Hij is niet Red Bull-waardig"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 22 augustus 2024 15:00

Sergio Pérez blijft onderwerp van kritiek in de Formule 1-wereld. De Mexicaanse autocoureur wordt door experts bestempeld als een teleurstelling binnen het Red Bull-team.

Sergio Pérez Red Bull Racing F1


Tom Coronel uitte al vaker harde woorden over Pérez' prestaties. "Hij is niet Red Bull-waardig”, zegt hij. “Niet als persoon en zeker niet als coureur", stelt Coronel. Hij beweert dat Pérez nooit is hersteld van de ‘mega knock-out’ die hij kreeg na het uitspreken van zijn titelambities in 2023.

Volgens berichten lijkt Pérez' situatie bij Red Bull steeds penibeler te worden. Ondanks een positief begin van het seizoen 2024, nam zijn tempo snel af. Dit leidde tot speculaties over zijn toekomst bij het team.

Pérez zelf blijft optimistisch. Na de zomerstop verklaarde hij: "Ik voel me opgefrist en klaar voor de tweede helft van het seizoen". Hij krijgt tijdelijk een nieuwe race-engineer, Richard Wood, aan zijn zijde.

De kritiek op Pérez blijft echter aanhouden. Coronel: "Voor mij is Pérez een grote mislukking. Dit is niet langer te rechtvaardigen.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS