Formule 1

Max Verstappen niet naar Mercedes in 2025, maar plek voor 2026 blijft open: "Inclusief Max"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 22 augustus 2024 05:01

Mercedes lijkt de hoop te hebben opgegeven dat Max Verstappen in 2025 overstapt van Red Bull. Toch blijft 2026 een mogelijkheid voor de Nederlandse coureur.

Max Verstappen Red Bull Racing F1


Na het aangekondigde vertrek van Lewis Hamilton naar Ferrari in 2025, toonde Mercedes-teambaas Toto Wolff openlijk interesse in Verstappen. Echter, volgens De Telegraaf heeft Mercedes tijdens de zomerstop geconcludeerd dat Verstappen niet de vervanger van Hamilton wordt voor 2025.

Bronnen rond het team bevestigen dit nieuws aan De Telegraaf. In plaats daarvan lijkt Mercedes-junior Kimi Antonelli, die indruk maakt in de Formule 2, de favoriet voor het zitje naast George Russell in 2025.

Toch geeft Wolff de hoop niet op. Er wordt gesuggereerd dat hij in 2025 opnieuw zal proberen Verstappen te strikken voor 2026, wanneer er grote veranderingen in de F1-reglementen komen. Prestatieclausules in Verstappens contract bij Red Bull zouden een overstap mogelijk kunnen maken.

Wolff lijkt voorzichtig optimistisch: "Dit is een moment waarop we kunnen zeggen dat we een bestemming kunnen zijn voor de beste coureurs, inclusief Max.” Hij voegt echter toe: "Maar we zijn er nog niet, dus als ik hem was zou ik zo'n overstap niet overwegen. Nog niet".

Het F1-seizoen hervat dit weekend met Verstappens thuisrace in Zandvoort, waar hij nog ongeslagen is sinds 2021. Met een voorsprong van 78 punten in het kampioenschap lijkt Verstappen voorlopig comfortabel bij Red Bull te zitten.





 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS