Formule 1

"Max Verstappen heeft een stap omhoog gedaan! Het gat is groter geworden"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 22 augustus 2024 17:00

Sergio Pérez is niet slechter gaan rijden, maar Max Verstappen is juist beter geworden. Dit zegt Jacques Villeneuve, wereldkampioen van 1997.

#f1Max Verstappen Red Bull Racing F1


Villeneuve meent dat het gat tussen de Red Bull-coureurs groter is geworden door Verstappens verbetering. "Pérez is niet slechter dan twee jaar geleden, maar Max Verstappen heeft een stap omhoog gedaan, dus het gat tussen de twee is groter geworden", aldus Villeneuve.

Villeneuve is ook kritisch over mogelijke vervangers voor Pérez. Hij vindt Yuki Tsunoda, ondanks diens sterke prestaties, niet geschikt voor Red Bull. “Yuki Tsunoda is nog steeds een onstabiele coureur. Hij heeft zichzelf iets meer onder controle dan vroeger, maar hij is nog steeds niet consistent.”

Villeneuve ziet momenteel geen geschikte vervanger voor Pérez binnen de Red Bull-familie. Hij noemt ook Liam Lawson, maar twijfelt of deze de nodige ervaring heeft voor een overstap naar het topteam.

Red Bulls keuze voor 2025 blijft dus onzeker. Terwijl Tsunoda's plek bij VCARB veilig lijkt, is het nog onduidelijk wie zijn teamgenoot wordt. “Er is een gebrek aan beoordeling van de situatie met Sergio Pérez.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS