Formule 1

Hamiltons racepensioen nu echt een kwestie van tijd: “Er zijn dagen dat ik denk: 'Verdorie, ik zou wel een pauze willen, een echte pauze’”

Uitgegeven door Bas Kaligis • 21 augustus 2024 18:02

Lewis Hamilton heeft onthuld dat hij een duidelijk tijdspad voor zijn Formule 1-pensioen in gedachten heeft, ondanks zijn recente overstap naar Ferrari. De zevenvoudig wereldkampioen worstelt soms met de vraag hoe lang hij nog door kan gaan in de sport.

Lewis Hamilton Mercedes Grand Prix F1


In een gesprek met Esquire zei Hamilton: "Er zijn dagen dat ik denk 'shoot, ik weet niet hoe lang ik nog kan'. Er zijn dagen dat ik denk: 'Verdorie, ik zou wel een pauze willen, een echte pauze'".

De Britse coureur, die momenteel aan zijn achttiende seizoen bezig is, benadrukt het slopende karakter van de Formule 1. Hij wijst op het korte off-season en de intensieve trainingsschema's. "Je krijgt niet echt veel vrije tijd", aldus Hamilton.

Ondanks de uitdagingen heeft Hamilton ook plannen voor de toekomst buiten het circuit. Hij werkt aan verschillende projecten en samenwerkingen, maar blijft toegewijd aan zijn racecarrière. "Ik wil ervoor zorgen dat ik er echt het maximale uit haal zolang het nog kan en volledig geniet van deze sport die ik al mijn hele leven doe", zegt hij.

Hamilton beseft dat het moeilijker wordt om competitief te blijven naarmate hij ouder wordt. Hij vraagt zich af: "Hoe blijf je scherp en kun je al die dingen doen die je doet, en kun je nog steeds concurreren met die jonge twintigers?"

Terwijl de Formule 1-wereld gespannen wacht op Hamiltons prestaties bij Ferrari, is één ding helder voor Hamilton: "Ik wil het niet doen als ik niet goed ben.”


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS