Formule 1

Tom Coronel vindt dat het onderhand eens tijd wordt om het stuur over te dragen? "Het is voorbij! Nul WK-punten, wegwezen!"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 21 augustus 2024 20:01

Valtteri Bottas, voormalig Mercedes-coureur en Grand Prix-winnaar, lijkt te worstelen in zijn huidige rol bij Sauber. Ondanks zijn eerdere successen, waaronder tien overwinningen in dienst van Mercedes, heeft hij dit seizoen nog geen punten gescoord. Dit heeft geleid tot kritiek van Tom Coronel.

Valtteri Bottas Sauber F1


Coronel stelt dat Bottas' tijd in de Formule 1 voorbij is en dat hij plaats zou moeten maken voor jong talent. "Bottas moet gewoon stoppen, het is voorbij! Nul WK-punten, wegwezen!", aldus Coronel in een interview met Formule 1 Magazine.

Volgens berichten in de media zou Bottas echter de favoriet zijn om zijn zitje bij Sauber te behouden voor 2025. Toch blijft de kritiek aanhouden. Coronel gaat zelfs zover te suggereren dat Bottas de kansen van jonge coureurs zoals Felipe Drugovich blokkeert. "Nu vernietigt hij de carrières van de jeugd", stelt de Nederlander.

Bottas zelf lijkt tevreden met zijn huidige situatie. Hij heeft onlangs verklaard meer van het leven te genieten sinds zijn overstap naar Sauber. "Ik heb een manier gevonden om mezelf toe te staan mezelf belachelijk te maken en bepaalde dingen niet te serieus te nemen", zei Bottas in een gesprek met Autosport.

De toekomst van Bottas in de Formule 1 blijft onzeker, maar één ding is duidelijk: de discussie over zijn prestaties en toekomst in de sport zal voorlopig nog wel even voortduren. Of zoals Coronel het samenvat: "Het is net als vis en fruit: op een gegeven moment begint het te rotten.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS