Formule 1

Guanyu Zhou vastberaden naar Zandvoort: “Overtuigd vooruitgang te boeken”

Uitgegeven door Frank Korsel • 21 augustus 2024 21:02

Guanyu Zhou staat te popelen om na de zomerpauze weer in de Sauber te stappen voor de Grand Prix van Nederland. De jonge Sauber-coureur, uitgerust met het nieuwste upgradepakket, is vastbesloten om een nieuwe start te maken op het uitdagende circuit van Zandvoort.

Guanyu Zhou
Zhou vorig jaar tijdens een bezoek aan Nederland

"Terugkeren na de zomerpauze voelt geweldig: het was fijn om tijd thuis door te brengen, uit te rusten, te trainen en familie en vrienden te ontmoeten, maar nu kijk ik er echt naar uit om weer op de baan te staan in Zandvoort”, begint Zhou in een persbericht van zijn team.

Het circuit van Zandvoort mag rekenen op goede kritieken, ook Zhou is louter positief over het Noord-Hollandse duincircuit: "Het is een uniek circuit met veel karakter: snel, technisch en veeleisend, wat het een spannende uitdaging maakt. Het draait allemaal om het vinden van het juiste ritme hier, vooral met de snelle bochten en hoogteverschillen.”

Met het nieuwe upgradepakket, dat zijn teamgenoot Valtteri Bottas sinds Hongarije gebruikt, is Zhou ervan overtuigd dat hij dit weekend een stap vooruit kan maken. "We hebben hard gewerkt als team om de problemen aan te pakken die ons hebben tegengehouden, en ik ben ervan overtuigd dat we dit weekend vooruitgang kunnen boeken."

Zhou’s doel voor de rest van het seizoen is en blijft helder: "Ons doel blijft hetzelfde: het seizoen omdraaien, en ik ben hoopvol dat we in Zandvoort kunnen beginnen met het maken van die progressie."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS