Formule 1

Andrea Stella: “Zandvoort is een kort en technisch circuit en de Nederlandse fans zorgen altijd voor veel sfeer"

Uitgegeven door Peter Vader • 22 augustus 2024 13:00

Met twee overwinningen en de nodige podiumplaatsen in deze eerste veertien races van 2024 wil McLaren dit resultaat in de komende overige tien Grands Prix herhalen en zelfs verbeteren. McLaren heeft zich dit ambitieuze doel gesteld omdat ze in de laatste races voor de zomerstop de afstand tot Red Bull in het F1-kampioenschap aanzienlijk heeft verkleind. Het verschil is nog slechts 42 punten en dat zou vanaf komend weekend in Zandvoort nog wel eens verder kunnen verkleinen. Het grote verschil met Red Bull is namelijk dat McLaren met zowel Lando Norris als met Oscar Piastri uitstekende resultaten weten neer te zetten, terwijl bij Red Bull alleen Max Verstappen de resultaten boekt.

McLaren F1 crew

Fouten beperken
In de laatste tien races van dit jaar zal McLaren elke kans moeten benutten om in de strijd met Red Bull aan het langste eind te trekken. Vier wedstrijden worden verreden in de komende vijf weken, op zichzelf ook al een grote belasting van een team. Het motto is daarom bij McLaren dat iedereen fouten tot een minimum moeten beperken. Misschien een streven dat altijd van toepassing is, maar vanaf komend weekend geldt het nog meer voor Andrea Stella en zijn crew.

Heel andere uitdaging
De McLaren teambaas blikt vooruit op komend GP-weekend in de Zandvoortse duinen: “Na een pauze van twee weken racen we weer met hernieuwde energie. De Nederlandse fans zorgen altijd voor een geweldige sfeer, die we graag nog een keer willen meemaken. Zandvoort is een kort en technisch circuit, dat is een heel andere uitdaging is dan Spa of Monza. Dit weekend markeert het begin van een zeer drukke periode, met vier races in vijf weken. Om ervoor te zorgen dat we de kansen die voor ons liggen maximaliseren, moeten we veerkrachtig en gefocust zijn en nauw samenwerken als team om topprestaties te bereiken.”

Focus is 'key'
McLaren, Red Bull, Mercedes en Ferrari deelden de overwinningen in de eerste fase van het F1-seizoen 2024. Het is lang gelden dat de top zo dicht bij elkaar zat. Maar McLaren met zijn MCL38 en Red Bull met de RB20 lijken uiteindelijk het meest klaar om voor de wereldtitel te vechten. We gaan een ongemeen spannend seizoenseinde tegemoet, waarbij ‘focus’ de sleutel tot succes is!

Mclaren F1 GP Spanje 2024 actie



Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS