Formule 1

Charles Leclerc baalt van Ferrari: “Zou wensen een winnende auto te hebben”

Uitgegeven door Frank Korsel • 22 augustus 2024 03:30

Charles Leclerc laat zich dit seizoen weer vaak van zijn beste kant zien. De Monegaskische Ferrari-coureur staat na veertien races op de derde positie in het kampioenschap en liet één van zijn dromen uitkomen door in Monaco zijn thuis Grand Prix te winnen. Toch is het niet helemaal wat hij er van had gehoopt. Hij hoopte meer races te winnen en zodoende een gooi te kunnen doen naar het kampioenschap.

Charles Leclerc Ferrari

Leclerc kent een sterk seizoen. Waar hij in het verleden veel punten liet liggen door eigen fouten, is er hier allerminst sprake van. Ook zijn team heeft het strategisch beter op de rit, maar qua rauwe snelheid komt Ferrari net tekort op McLaren en Red Bull.

In gesprek met The Gentleman’s Journal vertelt Leclerc over zijn wens om te vechten voor overwinning met Ferrari: "Op dit moment zijn we niet waar we willen zijn op het gebied van prestatie. Maar we werken er wel heel erg hard aan. Ik vertrouw erop dat de toekomst van het team er mooi uitziet met deze manier van werken. Maar met de situatie waarin we nu zitten, zou ik wensen dat we een winnende auto zouden hebben."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS