Formule 1

Red Bulls talenten-dilemma: ‘Een netelige situatie’ voor 2025

Uitgegeven door Bas Kaligis • 22 augustus 2024 07:01

Red Bull Racing staat voor een uitdagend coureursdilemma in 2025. Dat stelt Sky F1-commentator David Croft.

Daniel Ricciardo RB F1


Het team heeft meer talentvolle coureurs dan beschikbare zitjes, wat Croft omschrijft als een ‘netelige situatie’. Sergio Pérez staat onder druk, terwijl jonge talenten als Liam Lawson en Isack Hadjar op hun kans wachten.

Volgens de Sky F1 podcast wijst Croft erop dat Red Bull Pérez mogelijk moet uitbetalen als ze zijn contract voor 2025 niet nakomen. Hij vraagt zich af: "Doet Daniel Ricciardo genoeg om een promotie naar Red Bull te rechtvaardigen?"

Croft overweegt ook de optie van Liam Lawson: "Als ik het was, zou ik Liam Lawson inzetten, want een slechtere situatie op het circuit is er niet.” Maar hij twijfelt of Lawson goed zou passen naast Max Verstappen.

De commentator benadrukt dat Red Bulls ‘overvloed aan talent’ zowel een zegen als een vloek is. "Het is een beetje een lastige situatie voor Red Bull om te proberen op te lossen, maar het is een goede situatie omdat ze daar een overvloed aan talent hebben", zegt hij.

De situatie bij Red Bull blijft spannend, met veel vragen over wie in 2025 naast Verstappen zal rijden. Croft: "Het is een talent dat op dit moment niet helemaal goed is, omdat één persoon aan de top niet de resultaten levert die hij aan het begin van het seizoen had en die nu van hem worden gevraagd.”

Mogelijk komt er binnenkort meer nieuws rond Red Bull talenten...

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS