Formule 1

Reactie Max Verstappen in gesprek met Olav Mol over nieuw asfalt in Eau Rouge: "Daar bottomt de auto best wel op"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 28 augustus 2021 08:06

Na de overstromingen eerder dit jaar op Circuit de Spa-Francorchamps, waar moeder natuur voor flinke overlast zorgde in de Belgische Ardennen en Eau Rouge volledig onder water stond, werden een deel onderin de befaamde bocht hersteld. Vanwege de herstelwerkzaamheden ligt er een nieuwe laag asfalt, maar dat creëert ook een hobbel. Vrijdag was er een angstaanjagende crash bij het uitkomen van Eau Rouge / Raidillon in de Formula W Series (zie VIDEO) waarbij een zestal coureurs betrokken waren. Verder klaagde Lewis Hamilton over dat deel van de baan.

Max Verstappen F1 Spa-Francorchamps Eau Rouge


Hamilton klaagde over een aangepast deel van het circuit. "Het is erg hobbelig in Eau Rouge", aldus de Brit voor de camera van Sky Sports F1. "Er is iets veranderd en het is nu een beetje verpest. Er ligt een nieuw stuk asfalt en een hobbel precies in het midden van de bocht. Dat is hier nooit eerder zo geweest."

Uiteraard heeft de hevige regenval eerder dit jaar een zware impact op het circuit gehad. Ook Max Verstappen gaf een reactie in een interview met Olav Mol in het programma van Formule 1 Café over dat deel in de bocht. “Door al die overstromingen hier, ligt er een stuk nieuw asfalt, of ander asfalt dan daarvoor en daar bottomt de auto best wel op. Met onze auto is het gemakkelijk vol gas maar voor GT-auto’s en de lagere klassen is het wel gevaarlijker dat daar juist een hobbel ligt.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS