Formule 1

Wat Oscar Piastri zei over Max Verstappen in de 'afkoelruimte' van GP België

Uitgegeven door Bas Kaligis • 29 juli 2024 08:01

Oscar Piastri had verwacht dat Max Verstappen sneller zou zijn dan hij was in de Red Bull tijdens de Grand Prix van België.



Oscar Piastri McLaren F1


Verstappen domineerde de kwalificatie op Spa-Francorchamps, maar kreeg voor het derde jaar op rij een gridstraf nadat hij een vijfde verbrandingsmotor van het seizoen had gekregen, terwijl vier het maximaal toegestane is.
Piastri eindigde op het podium achter Mercedes-duo George Russell en Lewis Hamilton, Russell werd later gediskwalificeerd vanwege een te lichte auto.

Toen het trio op weg ging naar de ‘afkoelruimte’, probeerde Piastri een gesprek aan te knopen met Hamilton over Verstappen, van wie hij had verwacht dat hij sneller zou zijn in de race.


“Ik dacht dat Max iets sneller zou zijn”, zei Piastri tegen Hamilton, die alleen antwoordde met de vraag waar Verstappen was geëindigd. Toenmalig racewinnaar Russell maakte een soortgelijke opmerking tegen Hamilton toen hij plaatsnam.

“Het verbaast me dat de Red Bulls niet meer doorkwamen”, zei Russell.
George
Russell suggereerde aan Piastri dat 'het medium niet de juiste keuze was', de bandencompound die Verstappen gebruikte voor zijn laatste stint.

Piastri schudde zijn hoofd in overeenstemming met Russells verklaring, voordat hij met een glimlach antwoordde: “Ik had niet eens twee harde banden nodig, maar één!”
Het was Russell die opriep om over te stappen op een één-stop-strategie. De Brit legde uit dat het circuit van Spa-Francorchamps met elke ronde harder werd. “Elke ronde werd het circuit beter en beter”, vertelde hij aan Piastri.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS