Karting • GK4 Kartseries

Conner Westerhof vecht zich naar knappe podium in Kerpen: "Zo blij dat ik van de berg helemaal van boven naar beneden ben gerend"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 12 september 2024 19:45

KERPEN - Met een indrukwekkende inhaalrace veroverde karttalent Conner Westerhof uit Eindhoven zondag opnieuw een welverdiende podiumplaats tijdens de zesde ronde van de GK4 Kart Series. Op het circuit van Kerpen moest het twaalfjarige karttalent diep gaan in de Honda 9PK Junior-klasse, maar dat leverde mooi wel de derde plaats op!

Conner Westerhof vecht zich naar knappe podiumplaats in GK4 Kart Series

"Ik ben heel blij met de rondetijden die ik zelf heb neergezet en hoe ik het zelf heb gedaan", zei een opgeluchte Conner na afloop van de race. Want de weg naar het podium was niet zonder hindernissen. De snelle Brabander moest starten vanaf de zevende positie na een moeizame kwalificatie. "In de kwalificatie reed ik alleen en had ik heel veel last van glijden in de bochten. Het ging dus niet zo goed", blikte hij terug.

Tijdens de race had hij een goede start en won hij direct enkele posities. Helaas raakte Conner door chaos in de eerste bocht daarna de aansluiting kwijt met de kopgroep. Onvermoeibaar vocht de doorzetter zich terug naar voren, samen met een aantal andere rijders. "Toen Tom van den Biggelaar de aansluiting kwijtraakte, ben ik met hem naar voren gegaan. Hetzelfde gebeurde met Mats Huygens, dus toen heb ik hem meegenomen", vertelde Conner over zijn opmars.

De laatste ronde bracht nog meer drama. "In de laatste ronde werd ik in bocht vier ingehaald. Ik werd hard doorgeduwd", zei Conner. Desondanks deze tegenslag wist hij Mats nog net te verslaan met een miniem verschil van vijf duizendsten van een seconde en pakte hij een fraaie derde plaats. Het was zijn tweede op rij na de vorige ronde in de GK4 Kart Series in Eindhoven.

Overigens kwam Conner als vierde over de finish, maar later wijzigde de wedstrijdleiding de uitslag vanwege tijdstraffen voor een aantal rijders en werd hij alsnog als derde geklasseerd. "Toen ik hoorde dat ik toch nog derde was geworden, was ik zo blij dat ik van de berg helemaal van boven tot beneden ben gerend ", vertelde hij enthousiast.

Conner Westerhof vecht zich naar knappe podiumplaats in GK4 Kart Series

Dat hij nu al twee podiumplaatsen op rij heeft gepakt onderstreept Conners stijgende vorm. In het kampioenschap maakt hij nu, met nog twee ronden te gaan, nog kans op een podiumplaats in de eindstand. "Ik heb heel veel zin om me goed voor te bereiden voor de volgende wedstrijden. Goed trainen en dan aanvallen", wist hij al wat zijn strijdplan wordt.

Dat hij nu zelfs nog aan een podiumplaats in de eindstand kan denken, toonde impliciet dat een kartcoureur nooit moet opgeven. Wist inmiddels ook Conner. Want hij heeft dit seizoen best een aantal technische problemen moeten overwinnen. " Met de motor in de kwalificatie, een crash in bocht één in Genk, problemen in Mariëmbourg, de rem die het niet deed", somde hij op. "Dus dat was best wel veel."

Met nog twee rondes te gaan in het kampioenschap, was Conner vastbesloten om zijn goede vorm voort te zetten. “Ik heb er alle vertrouwen in. Ik hoop nog een paar mooie prestaties te kunnen laten zien!”

Conner Westerhof bedankte zijn vader en zijn sponsor Airops 24, zijn team DFK Racing en zijn monteur Mike voor zijn onmisbare steun.

Bekijk de Facebook-pagina van Conner Westerhof

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS