Karting • GK4 Kartseries

Gebroeders Bult tonen talent in GK4 Kart Series: knappe zege Mart op oude kartbaan Michael Schumacher!

Uitgegeven door Bas Kaligis • 13 september 2024 16:39

KERPEN - Met een indrukwekkende finale heeft karttopper Mart Bult afgelopen weekeinde zijn eerste zege van het seizoen gepakt. Het zestienjarige talent uit Oldenzaal won de IAME X30 Senioren nationaal-klasse tijdens de vijfde ronde van de GK4 Kart Series. Zijn broers Job (18) en Nout (13) streden in respectievelijk in de IAME X30 Senioren- en de IAME X30 Junioren-klasse.

Gebroeders Bult tonen talent in GK4 Kart Series - knappe zege Mart op oude kartbaan Michael Schumacher

"Dit is mijn eerste jaar als Senior en ook mijn eerste overwinning in deze klasse", vertelde een trotse Mart na afloop op het circuit van Kerpen in Duitsland waar vroeger ook Formule 1-kampioenen Sebastian Vettel en Michael Schumacher het racen leerden. "Vandaag was ik sterk omdat alles goed ging. Ik was zo passief en alles verliep soepel."

Marts weg naar de overwinning begon met een sterke kwalificatie, waarin hij de bevestiging kreeg dat zijn snelheid op de TD-kart dik in orde was. "Ik werd tweede. Dat was goed. Na de kwalificatie wist ik wel dat het goed zou gaan.”

Tijdens de eerste twee races van de dag mocht Mart als tweede starten en hij eindigde beide races ook als tweede. Daarna volgde de allesbepalende finale. Die was spannend, maar Mart bleef kalm: "In de laatste paar rondes zat Sam Boerma dicht achter me, maar hij zat niet constant op mijn achterwiel. Alleen in de laatste ronde keek ik even waar hij zat."

Zo kwam de coureur van TD Racing gedecideerd sturend als eerste over de finish. De overwinning betekende veel voor Mart. "Nu ik gewonnen heb, weet ik dat ik het kan. Voor de volgende GK4-race moeten we zien hoe het op de baan gaat, maar deze overwinning geeft mijn zelfvertrouwen wel een boost!", blikte hij vooruit.

Mart Bult wint in Kerpen op de baan waar Michael Schumacher met succes begon aan zijn loopbaan

Job Bult, de oudste van de drie broers, bleek erg snel, maar kende een dag met ups en downs in de IAME X30 Senioren-klasse. "Ik was tweede in de kwalificatie, dus de snelheid was echt goed. Maar ik had twee keer pech. Ik was betrokken bij twee crashes buiten mijn schuld", zei de wat teleurgestelde Job.

Ondanks die tegenslagen wist hij zich terug te vechten: "In de tweede race moest ik zestiende starten en ben ik nog teruggereden naar de zevende plaats.” Zijn snelheid was dan ook dik in orde, zoals hij in de kwalificatie dus al had bewezen. In de finale, waarin hij elfde werd, demonstreerde hij dat nog maar eens met een fraaie snelste ronde.

De jongste broer bij de Bultjes, Nout, maakte zijn debuut op een groot frame in de IAME X30 Junioren-klasse. "In het begin ging het wat minder. Dit is natuurlijk ook mijn eerste keer op een groot frame op deze baan", legde hij uit. Nout toonde veerkracht en progressie: "Uiteindelijk ben ik in de finale nog tiende geworden. Daar was ik wel heel blij mee."

Winnende Mart was trots op wat hijzelf, maar zeker ook wat ze als familie gepresteerd hadden. "Met deze resultaten laten we zien dat we als broers elkaar kunnen pushen om beter te worden. Ik kijk ernaar uit om dit momentum mee te nemen naar de volgende races!", sloot Mart af.

Mart, Job en Nout Bult bedanken hun monteurs, vader en moeder, Thierry Delré en het hele team van Delré Racing, Kartbaan Oldenzaal, Fieten Olie en Heineken.

Wil je ook eens karten? Kom dan naar Kartbaan Oldenzaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS