Karting • GK4 Kartseries

Sem van der Heijden sluit pittig weekend af met vette overwinning in GK4 Kart Series! "Spannend gevecht"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 12 september 2024 09:00

KERPEN - Met een indrukwekkende overwinning in de laatste race heeft Sem van der Heijden (15) uit Etten-Leur een turbulent weekend in de GK4 Kart Series afgesloten. Want tijdens de vijfde ronde zette de talentvolle coureur van KCR in de IAME X30 Senioren-klasse een moeizame start om in een glorieuze overwinning!

tom en Sem van der Heijden

"Dit weekend hadden we aanvankelijk veel moeite. In de training op zaterdag waren we erg snel, maar daarna verloren we plotseling bijna alle snelheid. We hebben veel veranderingen doorgevoerd om dit op te lossen", zei Sem op het circuit van Kerpen (Duitsland) over de uitdagende start van het weekend.

Ondanks de tegenslagen bleef Sem vechten voor verbetering. "In de kwalificatie eindigde ik als vierde, maar door een straf voor een andere rijder werd ik derde", zei hij. De races brachten meer drama: "In de eerste race lag ik tweede, maar raakte ik betrokken bij een incident. Daardoor raakte mijn chassis beschadigd. Ik eindigde uiteindelijk als negende door een straf."

De tweede race was al beter. Sem: "Ik reed van de negende naar de vijfde plaats. Dat was beter ja, maar niet het resultaat waar ik op hoopte.” In de laatste race kwam gelukkig alles samen: "Ik startte als vijfde en pakte uiteindelijk de overwinning na een spannend gevecht."

Zijn fraaie overwinning in Kerpen past in een patroon van gestage verbetering voor de jonge coureur. "Dit jaar gaat het steeds beter. We presteren goed in het IAME Benelux-kampioenschap, waar we tweede werden in de finale en elke heat in de top drie reden. Ook in de Euro Series doen we het goed met de vierde plaats in de kwalificatie en top-10 finishes in elke heat", vertelde hij trots.

Sem van der Heijden

Sems prestaties zijn des te indrukwekkender gezien zijn relatief korte ervaring in de kartsport. "Ik kart pas drie jaar en dit is mijn eerste jaar bij de senioren. We trainen en racen veel, en ik leer van elke wedstrijd. Veel van mijn concurrenten hebben al vier of vijf jaar ervaring in de Senioren-klasse, dus ik kan veel van hen leren", legde hij uit.

Met het oog op de toekomst blijft Sem uiteraard ambitieus. "Voor volgend jaar staan er weer veel leuke dingen op de planning. We gaan kijken wat we allemaal gaan rijden en proberen weer een stapje hoger te gaan", keek hij vooruit.

Voor het zover is, wachten hem dit seizoen nog behoorlijk wat races, waaronder nog twee in de GK4. Zijn resultaat in Kerpen was in ieder geval een dikke vette opsteker. Sem: "Ja, het was een moeizaam weekend, maar we sloten af met een mooi resultaat. Ik kan niet wachten om deze vorm door te zetten in de komende races!"

Sem bedankte zijn ouders, vooral zijn vader, het team, Joey van Splunteren, Ton van ‘t Hof, Jan Verschoor, BRS, Peter voor de motoren, en natuurlijk zijn sponsors.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS