Karting • GK4 Kartseries

Luka Koullen geeft niet op en vecht zich met de snelste ronde naar mooi podium in Kerpen: "Bijzondere dag"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 13 september 2024 01:13

KERPEN - Met een indrukwekkende inhaalrace heeft Luka Koullen afgelopen weekend een podiumplaats veroverd tijdens de vijfde ronde van de GK4 Kart Series in de IAME Senior Nationaal-klasse. Op het circuit de Erftlandring in Kerpen vocht de veertienjarige coureur uit Heerlen zich van de achttiende startpositie naar de derde plaats. Daarbij reed Luka ook nog eens de snelste ronde!

Luka Koullen geeft niet op en vecht zich naar podium in GK4 Kart Series

"Het was een bijzondere dag", vertelde Luka na afloop. "In de kwalificatie ging het goed en stond ik op poleposition. In de eerste race lag ik ook eerste, maar toen brak mijn ketting. In de tweede race spinde iemand voor me, waardoor ik weer uitviel."

Ondanks deze tegenslagen gaf Luka, wiens monteur zijn vader Dave is, niet op. "In de finale moest ik van de achttiende plaats starten, maar ik wist uiteindelijk toch het podium te halen en werd derde. Ik reed ook de snelste ronde", zei hij trots.

Luka's kartcarrière begon relatief laat. Eerst reed hij vijf, zes jaar op een quad. Daarna stapte hij over op karten nadat zijn opa er één voor hem had meegebracht. En in die sport maakt hij dus snel progressie, zo bewees hij ook met zijn optreden in Kerpen. "Ik ben pas op mijn elfde of twaalfde begonnen met karten, eerst kort in de Mini-klasse en daarna snel door naar Rotax Max Junioren. Nu rijd ik al anderhalf jaar in de IAME-klasse en het gaat steeds beter.” Ook is hij met succes actief in het Duitse DKM. Daar rijdt Luka bij het kartteam van Phil Hill (PCH Racing).

Luka Koullen racet naar podium in Kerpen waar Michael Schumacher begonnen is

Wat hij zo mooi vindt aan zijn sport liet zich raden. “Het gaat snel. En je zit laag boven de grond natuurlijk. Dat geeft een kick.” Het circuit van Kerpen is een favoriet van de getalenteerde Limburger die op een chassis van Kart Republic rijdt. "Het is een technische baan met veel bochten en niet zo breed. Dat maakt het uitdagend."

Luka combineert zijn racecarrière met een vwo-opleiding aan het Stella Maris College in Meerssen. Die combinatie werkt gelukkig goed, besefte ook Luka. "School werkt goed mee en ik krijg vrij om te trainen/racen, zolang mijn cijfers maar goed blijven", zei hij.

Met het oog op de toekomst is Luka ambitieus. "Voor volgend jaar zoek ik nog meer support, want ik wil echt voor het kampioenschap gaan. Dat is duur, maar het gaat goed en zo kan ik veel reclame maken", zei hij zelfbewust. Bovendien helpt zijn houding hem daar ook bij. "Ik geef nooit op en vecht altijd tot het einde."

Dat dit werkt, bewees hij in Kerpen aan zichzelf dus op overtuigende wijze. “Voor de volgende race ga ik ook weer voor het podium!”

Luka bedankt zijn vader, zijn moeder, zijn opa John, zijn sponsoren, Wilbert voor de steun en verder iedereen die hem support.

Luka Koullen wordt in zijn raceactiviteiten ondersteund door Autobedrijf Koullen in Heerlen, Schoonmaakbedrijf Wilbert, JUP Huis, Tecflow Automotive, PK Motorsport en Boobies Gin.

Luka is op zoek naar extra ondersteuning voor het komende seizoen om zijn ambities te kunnen waarmaken. Geïnteresseerd? Dan kun je contact opnemen met Dave Koullen onder email: [email protected]

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS